Убийствата на Антов и Стоименов заради много пари - ровят фирмите им

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:25 / 13.01.2016
4441
Вероятната причина за убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов е финансов мотив. Това каза на брифинг старши комисар Константин Димитров, заместник-директор на ГД "Национална полиция", на който беше оповестена информация от проведената специализирана полицейска операция на територията на страната. Полицията, ДАНС и чужди партньорски служби правят финансов профил на фирми, в които собственици и управители са били разстреляните бизнесмени Александър Антов и Веселин Стоименов. 

Проверяваните дружества при Стоименов са 10 , а при Антов - под 5. Засега няма конкретни заподозрени за извършените престъпления, но се откроява версията за финансови взаимоотношения.

Съмнителни преводи около офшорки на Веселин Стоименов, който е близък с наследници на групировката ВИС-2, е най-вероятен мотив за ликвидирането му, обясни Константин Димитров, зам.-директор на Националната полиция.

Разследваните за убийството на шефа на модна къща "Агресия" Александър Антов продължават с разпити на свидетели и преглеждане на записи на камери в района на местопрестъплението. Много от тях, обаче, били само за красота и не правели записи, въпреки че собствениците им били заможни хора.

Засега се работи по всички версии, било възможно убийствата да са били поръчани или извършени от близки на жертвите.

"По отношение на Веселин Стоименов освен назначените експертизи и проведените беседи с отделни лица - свидетели и негови близки, все още няма краен резултат на това, което е открито на местопроизшествието", поясни той и добави, че се проверяват камери и мобилните клетки.

По думите му, МПС-то, което бе запалено в близост, е противозаконно отнето в Пловдив през декември месец миналата година. 

"Свързано е по една или друга причина с това убийство", допълни той. 

Според него всички 7 куршума, с които е прострелян са били смъртоносни. 

"Веселин Стоименов освен собственик е и съдружник в няколко фирми", каза той и добави, че става дума за над 10 фирми.

Във връзка с убийството на Александър Антов, ст. комисар Димитров заяви, че той е бил съдружник в по-малко от 5 фирми и в момента се прави финансов профил на няколко фирми. 

"Към момента може би и в двата случая се открояват финансови взаимоотношения. Двата случая не са взаимно свързани, но по една или друга причина има финансов мотив - дали от конкуренция в бизнеса, дали от чисто други мотиви на отделни засегнати лица - това тепърва ще се изяснява", каза ст. комисар Димитров и добави, че това не означава, че не се работи по останалите версии.

По думите му, двамата бизнесмени не са имали големи финансови задължения. На въпрос дали се проучва възможността извършителят на убийството на Антов да е човек, който му дължи пари, ст. комисар Димитров отговори утвърдително и добави, че се проучват и лица, а не само фирми. 

Той обяви, че за момента няма информация някой от двамата убити да е бил изнудван. Ст. комисар Димитров каза още, че няма запис на самото убийство, въпреки многото камери в района.



Източник: Блиц

Виж коментарите (2)

Още по темата (7):
04.02.2018 Килърът на боса на "Агресия" взел 20 000 евро! Дъщерята: Мъжът ми е поръчителят!
02.07.2016 Мая Антова към убития си баща: Всеки ден очаквам да чуя гласа ти!
09.04.2016 Нищят две версии за убийството на Антов
09.01.2016 Официално: Антов е застрелян с два куршума в главата
09.01.2016 Кметът на Бистрица: Убийството на Антов е битова драма и аматьорско
09.01.2016 Фирмата на убития Антов с магазин в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).