Трима с маски нахлуха в дома на самотен дядо по нощите и го обраха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 01.12.2017
3981
С постановление на прокурор в Районната прокуратура в Нови пазар в ареста за срок до 72 часа са задържани трима, сред които и непълнолетен младеж, извършили грабеж на възрастен човек в съучастие. Утре Районната прокуратура в Нови пазар ще внесе искания в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 34-годишния Галин Г., 30-годишния Туран А. и 17-годишния Тунджай Р. Те са привлечени като извършители за престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК.

На 14 ноември около полунощ с маски на главите тримата обвиняеми се промъкнали в дома на 78-годишен мъж от Каспичан, който живеел сам. Със заплаха с нож поискали старецът да им каже къде държи парите си. Възрастният човек обяснил, че държи 150 лева под възглавницата си. Обвиняемите отнели парите, дебитната карта с ПИН-кода, мобилен телефон "Нокиа" и фенерче и напуснали дома на възрастния мъж.

Под ръководството на Районната прокуратура в Нови пазар криминалисти от районното управление разкрили извършителите. Обвиняемите се опитали да прикрият действията си, като изгорили част от дрехите, с които били облечени в нощта на грабежа. Отнетият мобилен телефон бил захвърлен от мост на река в района на град Каспичан. Ограбените пари са похарчени от тримата за водка и шоколад.

С автомобил извършителите пристигнали във Варна и изтеглили от банкомат 160 лева от дебитната карта на ограбения. Материалите за това престъпление ще бъдат отделени от образуваното досъдебно производство за грабежа и ще бъдат изпратени по компетентност на Окръжната прокуратура във Варна.

Единствен с чисто съдебно минало от тримата е непълнолетният Тунджай. Галин Г. е осъждан за управление на МПС без свидетелство, както и за използване на неистински документи. Туран А. е извършител на грабеж на телефон като непълнолетен, но е реабилитиран.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).