Транспортират в Русе тялото на починалия в Брюксел българин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 25.09.2019
2238
Тялото на мистериозно починалия в Брюксел Искрен Йорданов се намира в болница в белгийската столица. Това каза в пряко включване за БНТ Малин Месалски, завеждащ консулска служба към посолството в Брюксел.

Припомняме, че мъжът бе намерен мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел. Той е заминал за Белгия при приятелка на 13 септември. Два дни по-късно говори с майка си по телефона за последно, след което повече връзка с него няма.

Създадена е организация за транспорт на тленните останки, коментира майката на починалия, като цената е около 2400 евро. Основната комуникация по разследването е между белгийската и българската полиция, каза още Малин Месалски.

"Обади ни се консула в Брюксел, за да ни каже, че тялото е в морга и трябва да се освободи. Попитаха ни дали ще си го приберем. Естествено, че казахме, че няма да го оставим там и така почнахме да задвижваме нещата. Свързаха ни с траурна агенция, той ни каза, че процедурата е много скъпа и ще ни направи отстъпка. Сумата за транспортирането е 2400 евро", разказва майката на Йорданов. Тя не можа да си обясни как той е попаднал в китайското посолство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).