Трагедията в Габрово: Нови ужасни подробности, детенцето открито мъртво

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:27 / 03.07.2019
20234
31-годишният габровец, който е заподозрян, че е хвърлил 5-годишния си син от виадукт на околовръстния път на града тази сутрин, сам е подал сигнал на тел. 112, че ще се самоубие, съобщава "дир.бг", позовавайки се на свои източници в прокуратурата. Около 6.30 ч. в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Габрово получено съобщението, че мъж се готви да скочи от виадукта. 

Към мястото незабавно са насочени екипи на МВР, Спешна помощ, и пожарна безопасност с готовност за бърза реакция. Близо 3 часа психолог от Института по психология на МВР в Плевен е разубеждавал 31-годишния Дилян, когото наричат Дидо, да не скача. След като той се отдръпнал от перилата на виадукта, е бил задържан и откаран в Областната дирекция на МВР. В момента с него работят криминалисти, медици и психолози от Института по психология на МВР.

По непотвърдена информация мъжът отказва да говори. Директорът на полицията в Габрово старши комисар Борислав Муеров съобщи, че тялото на 5-годишното момченце е открито във водите на река Янтра под виадукта. Родителите му нямали брак, а живеели на семейни начала. Детето е припознато от бащата.

Според съкварталци на семейството, което живее в габровския квартал "Русевци", Дидо понякога се държал екстремно и дори неадекватно на ситуации в ежедневието. Майката Петя пък била издирвана от две седмици от нейни приятели и познати, след като напуснала дома си. Нейна приятелка написа в социалните мрежи, че това се случило, след като младата жена била пребита зверски от Дилян. 

"Този за съжаление ще го изкарат луд, защото по принцип е такъв! Ние сме комшии, не само че детето е оставяно по площадките само, ами е и бито и какво ли не! Преди няколко години лежа в затвора за 6 месеца за кражби... Неведнъж сме имали проблеми с тях, понеже живеят под нас и редовно бяхме в някаква кавга, въпреки всичко тоя л*йняр си правеше каквото си иска", написа в една от габровските групи във Фейсбук съседка на Дидо и Поля.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).