Тома Томов с безпощаден анализ и прогноза какво чака България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
13:14 / 16.07.2016
14188
Не съм убеден че френският президент ще може да завърши мандата си. Той е бил посрещнат в Ница с откровено презрение. Той направи шоуто с футболното първенство и после стана това, каза по повод атентата в Ница журналистът Тома Томов по Би Ти Ви.

"Не само във Франция, а и в цяла Европа под атака е европейската цивилизация и атаката се увеличава поради грешките, които прави европейският политически елит.

В съвременния свят има три реванша - на исляма - като blowback на колониалните войни, западът в продължение на век и нещо държат тези земи, изсмукват от тях соковете и създават най-големите богатства на техните империи. 

Втори реванш - след като победеният Съветски съюз падна в нокаут през 1991 г., сега има реванш на Русия. Третият реванш е на Китай според Тома Томов.

"Целият Близък Изток е в развалини. Не можеш да застанеш и да кажеш: "Ще направя демокрация в тези страни", защото си се провалил напълно. Искал си да американизираш Месопотамия, но не си успял", смята Томов.

Четири пъти преди това е имало опити за преврат в Турция - успешни. Самият Ататюрк е офицер. Той създава една светска държава. Ердоган върви в обратна посока. Той вкара в затвора голяма част от генералитета. Армията му води война в самата Турция с кюрдите", каза Томов.

"Я си представете, че се дестабилизира сериозно Турция... Какво ще направи НАТО - ще ни изпрати салфетки да си бършем сълзите ли? В Турция има 90 атомни бомби. Част от тях са под американски контрол, но друга част са в турски ръце", обясни Томов. 

По думите му в момента Реджеп Ердоган се бори на живот и смърт, а "такива хора не се шегуват".

"Трябва да престанем да мислим, че всичко това ще ни отмине - лошото е неизбежно и това лошо идва: дълго лошо лято и после, може би, дълга лоша зима", коментира Томов и подчерта, че трябва да се оцени правилно ситуацията у нас. Трябва, според него, да се въведе задължителна военна служба. 

"В такива случаи всяка нация е сама със съдбата си, без да чака помощ отвън".


Виж коментарите (10)

Още по темата (15):
27.07.2016 Наша силиконка се познавала с атентатора от Ница
19.07.2016 Таксиджия бе арестуван във Франция заради подготовка на атентат
17.07.2016 Роднини на нападателя от Ница: Той имаше психически проблеми
17.07.2016 Задържаха мъж и жена, свързани с атентата в Ница
17.07.2016 Часове преди атаката терористът от Ница писал, че е щастлив
16.07.2016 Българин с шокиращ разказ за трагедията в Ница!
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).