ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Тома Биков: Очаквам да бъда арестуван, въпреки че няма за какво
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:48 / 27.03.2022Коментари (14)2149
©
Очакваме не просто нови арести, очакваме незаконни арести, на които ние ще противодействаме. Ние не се страхуваме от това. В крайна сметка сме част от политиката и понякога това се случва. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на "Събуди се", като допълни, че очаква и той самият да бъде арестуван, въпреки че "няма за какво".

"Това, което е факт, че ако някой е нарушил закона доказано - това е Бойко Рашков, който извърши незаконен арест, в разрез с всички процедури и всякакви закони. Само че тази тема минава метър, все едно нищо не е станало", уточни той.

По думите на Биков подобни действия още повече рушат доверието в институциите и съдебната система. "По никакъв начин не изпълнява ангажимента на сегашното управление за някаква съдебна реформа, за повече справедливост. Интересно ми е как хора, които от години го играят правозащитници, се радват на незаконен арест", допълни депутатът.

Оценка на кабинета

На настоящата власт бих писал отсъствие, вместо оценка. За да има оценка би трябвало някой да е отговорил на някакви въпроси. В случая не виждаме какво може да се оцени, освен това, че бяха пропуснати всички предизвикателства, пред които е изправена страната, да започнат да се решават, коментира Биков.

"Не е вярно, че няма промяна. Не затова считаме, че това правителство трябва да подаде оставка, а точно обратното. Промяната е факт, друг е въпросът, доколко е към добро и доколко дава някаква перспектива за развитие на обществото", добави той.

Относно вот на недоверие Биков уточни, че това е един от инструментите, които могат да се използват. "Моето лично мнение е, че вот на недоверие трябва да бъде внесен тогава, когато видим, че и част от управляващата коалиция има подобно усещане", каза депутатът.

"Нашето усещане е, че Кирил Петков и Асен Василев в един момент ще си тръгнат и ще отидат някъде другаде. Където са решили - или откъдето са дошли, или някъде на друго място. А тук ще останат тези, които системно се занимават с политика. Тогава те ще трябва да дават обяснение за всичко, което Петков и Василев са правили", допълни Биков.

Той посочи, че като опозиция ГЕРБ може да критикува, но отчете, че партията няма достатъчно гласове, за да прекрати мандата на правителството. "Очевидно то ще трябва да прекрати мандата си поради отказ на поне една от формациите, или на повече, да участва в управлението и да продължи да носи отговорност за неща, за които очевидно не ги и питат", смята депутатът.

Биков отправи критика към управляващите заради икономическата им политика и сигурността. "Докато Бойко Рашков се занимава с арести на лидера на опозицията, в центъра на София започнаха да се стрелят. През увеличения на битова престъпност. Като минете през това, че имаме бюджет, който е неактуален и неадекватен на ситуацията…", подчерта той.

Разпитът на Божков и действията на прокуратурата

"Очевидно прокуратурата, като всички останали институции, иска да отговори на обществения натиск. Божков иска да бъде разпитан като свидетел, а не като обвиняем - това е проблемът. Иначе прокуратурата няма проблем да го разпита като обвиняем", е мнението на Биков.

Депутатът смята, че прокуратурата и обществото трябва да си изберат какъв да бъде Божков - обвиняем или свидетел. "По едно и също престъпление не може да бъде и обвиняем, и свидетел. Това е неговата защитна теза", допълни той.

Докладът на АДФИ

Биков уточни, че докладът на АДФИ е поръчан от бившия финансов министър Владислав Горанов. "Той изисква доклада, след което Комисията е уволнена, арестувани са част от членовете, мисля че дори и председателят. И срещу тях се водят дела. Какво повече да бъде направено", попита депутатът от ГЕРБ.

Относно съобщенията между Владислав Горанов и Бойко Борисов, той каза: "Божков беше може би най-големият играч в хазарта. Той има отношения от 30 години с всички Комисии по хазарта. Заради действията и на Борисов, и на Горанов на Божков бяха повдигнати 19 обвинения. Това се случи при нас", заяви Биков.

Според депутата Васил Божков не е надежден свидетел по всички категории. "Това е един ненадежден свидетел, защото има интерес от обвиняем да се превърне в свидетел. Нека да бъде разпитан. Но свидетелството не е доказателство. Всеки може да свидетелства, каквото си иска", категоричен е той.


Още по темата: общо новини по темата: 191
12.12.2023 »
21.03.2023 »
31.12.2022 »
16.11.2022 »
01.11.2022 »
18.10.2022 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо са все *анонимни*?Защото са един-двама тролски педала,некадърни да си изкарат прехраната по нормален начин,затова по цял ден стоят на сплесканите си задници и спамят.Знаут се централите,знаят се господарите,а тях на улицата ще ги познаете по тъпанарските завеяни физиономии и по мърлявата им външност.
Aнонимен
на 27.03.2022 г.
0
 
 
този натегач, родоотстъпник,откровен лъжец и политически хамелион Тома Кравов-Биков когато и да го арестуват все ще е късно. Същото важи и за останалата клика от ГЕРБ
Aнонимен
на 27.03.2022 г.
+1
 
 
Е има, как да няма! Ти си опасно тъп, което е заплаха за обществото!
0
 
 
По време на вашето управление също имаше "усещане за корупция",но какво направихте,едно голямо нищо.Сега разбрахте ли "усещането" на обикновения гражданин,когато бъде арестуван,а няма за какво.А извинявам се,една активистка на ГЕРБ беше казала,че политиците не са обикновени граждани.
0
 
 
До сега не съм чул някой да каже . Виновен сън елате ме приберете
0
 
 
Кретен нали ти искаше да арестуват Боко и какво ли не го наричаше.Сега си вода ненапита.
0
 
 
АНОНИМНИ пе*алски СОПОЛИВИ ТРОЛЧЕТА - ЩЕ ВИ ДРУСАМЕ ЯКО! Гладни ще умрете благодарение на бандата пе**ли ОТ пп - пълни пунди!
Aнонимен
на 27.03.2022 г.
Aнонимен
на 27.03.2022 г.
+3
 
 
Значи, силно желаеш мъжки ласки. Не се крий, личи ти, че си лява резба. Дано ти удовлетворят желанието.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: