Тези, които товарят багажника със 100 кг вещи, да не се учудват, че разходът на бензин им се увеличава с 0,3 литра на 100 км

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:30 / 14.11.2022
1242
Всички знаят, че премахването на допълнителната тежест, намалява разхода на гориво при един автомобил. Затова и шофьорите трябва да махнат всички ненужно от салона и багажника, тъй като това ще им осигури по-комфортно и по-евтино пътуване, предава Automedia.

Това твърдят експерти от Автомобилния клуб на Германия (AvD), третият по големина след ADAC и ACE. Те посочват “правилото за двете седмици“, което може да помогне в подобна ситуация. Това означава, че всичко, което не е използвано от шофьор през последните две седмици, може да бъде разтоварено от колата без угризения на съвестта.

Това, например, могат да бъдат празни кутии от напитки или ботуши от последната разходка. В същото време нещата, предписани от правилника за движение по пътищата - като комплект за първа помощ, предупредителна жилетка и знак за аварийно спиране (триъгълник), разбира се, трябва да останат в колата.

Ако тези прости препоръки бъдат следвани, е реалистично да намалите средния разход на гориво с няколко десети от литър, казват експертите на AvD. На свой ред колегите им от ADAC дават доста конкретни изчисления - тези, които товарят багажника със 100 кг вещи, не трябва да се учудват, че разходът на бензин автоматично ще се увеличи с 0,3 литра на 100 км.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Станишев: Много войводи, малко четници
Мъж остана без работа заради фалшиво положителни тестове за нарко...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Рожденичката днес - нейна песен е по-популярна у нас от Happy Bir...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).