Тежко и горко на магазините, институциите са им приготвили "честитки" през няколко дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:28 / 08.02.2023
6801
Служебният кабинет предприема съвместни мерки с БАБХ, НАП и КЗП в борбата с високите цени на храните у нас. Това каза в студиото на "Здравей, България" земеделският министър Явор Гечев.

"Няколко неща тръгваме да правим, и то много сериозни. Първо, през няколко дни ще се събират цените по всички магазинни мрежи. Освен това правим организация за сравняване на цените с тези в други държави. Ще търсим вариант това да стане през официален сайт, който да е гаранцията за достоверност на информацията, за да може обществото да разбира за какво става въпрос", допълни Гечев.

По думите му у нас има много сериозна регулация по отношение на качеството на храната, но не и на цените. "При тези цени, ако някой е нарушил качеството, ще бъде тежко санкциониран", увери министърът. Той подчерта, че и нелоялните търговски практики ще бъдат санкционирани. 

Явор Гечев коментира вариантите за сваляне на цените. Първият от тях бил държавата да наложи таван. "Това не е най-добрата мярка, защото следват компенсации. Другият вариант е намаляване на ДДС. Да, де, но ние сме в период, в който изобщо нямаме Народно събрание", каза още ресорният министър.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка в парка
Вдигат определени пенсии
Жълт код за проливни валежи и гръмотевици е в сила за 2 области
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).