Сянката по морето тази година: На места запазват цените

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:55 / 07.05.2023
1144
Колко ще плащат тази година плажуващите за чадър и шезлонг? Това е големият въпрос преди старна на летния сезон.

"Цените за чадър и шезлонг във Варна ще са същите, каквито бяха и миналата година – 5 лв. за шезлонг и 5 лв. за чадър. Цените в курорта "Св. св. Константин и Елана“ ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лв. Тази година запазваме цените, няма да има увеличение“, обясни Андрей Василев, представител на концесионера на плажната ивица във Варна и курорта "Св. св. Константин и Елена“.

Подготовката на плажната ивица във Варна традиционно започва около 24 май, докато плажът на "Св. св. Константин и Елена“ ще бъде подготвен за най-нетърпеливите плажуващи по-рано, ако времето за това е подходящо. "Първите чартъри с гости от чужбина идват в курорта по-рано, така че се налага да сме готови за тяхното пристигане“, отбеляза още Андрей Василев пред NOVA.

След като пясъкът бъде изравнен с помощта на машини, той ще се почиства ежедневно. На определените за целта места ще има и спасителни постове. Ще има и медицински пост. Освен това ще бъдат извършени редовната дератизация и деакаризация.

"Тази година плажът в "Албена“ остава на цените от миналата година, т.е. един чадър с два шезлонга ще е на цена от 21 лв. Всички гости, които са настанени в нашите хотели ще се наслаждават на включени в пакета си чадъри и шезлонги от трети ред към плажната алея“, обясни и Велина Гюмова, старши мениджър "Подажби“ в курорта "Албена“.

Тя допълни, че първи и втори ред остават срещу заплащане, както беше и миналата година. Свободните зони на плажа се запазват на 50%, така че има достатъчно място за всички гости, без значение дали са настанени в хотел в комплекса или не. "А за нашите плажуващи тази година сме организирали "Арена бийч Албена“, на която ще се провеждат всички летни концерти“, каза още Велина Гюмова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1247):
03.01.2024 Eто това са факторите за тези рекордни горещини, които бяха отбелязани през 2023 година
17.12.2023 Данни за приходите на хотелиерите в Пловдив
30.11.2023 Най-предпочитаните дестинации у нас от европейците
23.11.2023 Гърците поставиха рекорд
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от Слънчев бряг: 14 октомври, 14:40 часа
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).