ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Свидетел по делото срещу Ивет: Взимала е всичко, халюцинираше, говореше за звезди и галактики
Автор: Илиана Пенова 12:13 / 11.12.2023Коментари (0)1481
© Фокус
Днес продължи разглеждането на делото по случая на Ивет Стайкова, която уби баба си - известната актриса Виолета Донева.

Делото започна 10.00 часа в Съдебната палата. Пред съдебния състав се явиха Радка Стоянова, която работи в болнично заведение, където е била настанена обвиняемата и Иван Георгиев, който е бивш приятел на Ивет, както и Христослав Николов - полицай, който е посетил адреса след подаден сигнал за отсъствието на жертвата.

Стоянова разказва, че Ивет е докарана при нея с линейка, поради агресивно поведение. Отговаряла е на въпросите ѝ избирателно. Направен и е ковид тест и 6 степенен тест за наркотични вещества, от който е отчетена употребата на канабис.

"Беше занемарена като външен вид избирателно отговаряше, беше наточена и към персонала, не мога да кажа била ли е ориентирана или не, защото не отговаряше. Беше сравнително адекватна, по-скоро насочена враждебно. Остана при нас 16 дни. От това, което наблюдавах, беше с враждебно поведение, доста често, но това са малки наблюдения. Около 3-4 срещи максимум съм имала с нея. Не забелязах промяна в поведението и състоянието й. По данните на полюцията я приехме заради агресия. Когато е взета от полицейския екип отново е проявила агресия и върху полицая, затова я приеха в болницата", разказа пред съда призованата.

На въпроса дали е установено психично заболяване на Ивет, свидетелката каза: "За малкото време, в което я видях в момента на прегледа не ми съдействаше да установя възприятия и мисловен процес и не мога да кажа".

От разказа на призования полицай става ясно, че починалата не е била в контакт със сина си. Той е бил извикан от съседи, притеснени от липсата на Виолета. Когато, заедно с колега отива на адреса, там вече е отворено от сина на жертвата, а самата Виолета е намерена гола до кръста в тоалетната.

Екип на 112 е констатирал смъртта. Телефонът на Виолета е намерен в шахта от момче, което го е извадило и се е свързало с номерата, който са звънели последните дни.

19-годишният Иван Георгиев разказва, че познава Ивет Стайкова от 2020 г. и са имали приятелски отношения. "Видях я последно две-три седмици преди случая. Не помня по какъв повод. Бяхме в обща компания, рядко по купони. Не познавам роднините й. Да, употребявала е наркотици. Виждал съм да употребява, не знам колко често. Амфети употребяваше. Биполярно се държи. Сменя си настроенията. В мое присъствие и към мен не е проявявала агресия", заяви пред съдебния състав момчето.

От дадените от Иван по-рано показания и изчетени пред съдебния състав се разбира още: "Излизахме заедно, бяхме по партита. Беше интелигентна, красива, поддържана и имаше нормална комуникация. Беше започнала да употребява (б. р. - наркотици). Поне 5 години е взимала всичко, което човек може да се сети - амфетамини, антидепресанти. Кара се с майка си заради наркотиците. С нея (б. р. - Ивет) започнахме да бъдем интимни. Като сме се разделяли в началото имаше период, в който тя имаше халюцинации. След половин година, до средата на лятото, когато беше спряла беше нормална, нямаше халюцинации. 2022 г., начало, започна с метамфетамини. Халюцинираше и нямаше нищо общо с реалността. На събирания можеше да е и весела, можеше и да се затвори в себе си. Нямаше приятелки, само мъже. Февруари 2022 си прекратихме отношенията. Запознах се с Виктор - приятеля на Ивет и изглеждаха нормални, не знам да са били в лоши отморения. Тя нямаше връзка с реалността и употребяваше (б. р. - наркотици). Звънял съм и съм писал, но не ми отговаряше. Чувахме се и виждахме септември-октомври 1-2 пъти сме се виждали. Видяхме се в обща компания, говореше за звезди и галактики и трябваше някой да й казва какво да прави, нямаше самосъзнание. Чух, че е паднала от 5 етаж, но не знам друго. Тя нямаше желание да спре да взема наркотици и не можеше да живее без тях. Правеше всичко, за да си ги набави. Чувал съм, че е налитала на мъже".

Делото не е изяснено. Насрочени са следващите две заседания - 9.02 и 7.03 2024 г.


Още по темата: общо новини по темата: 19
06.12.2023 »
13.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
07.07.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: