Свалят имунитета на задържаните в Несебър, транспортират ги до София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:14 / 23.10.2019
2781
Операцията в Несебър бе проведена под надзора на спецпрокуратурата, КОНПИ и МВР. Част от лицата, които бяха уличени, имат имунитет. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов в ефира на "Здравей, България" по Нова тв. "Има искане до ЦИК този имунитет да бъде свален. В момента лицата се намират в Районното управление в Несебър. Очаква се тяхното транспортиране до София. Тече разследване и не мога да дам конкретика, но става въпрос за престъпления, свързани с изборните права на гражданите", добави той.  "По време на тази предизборна кампания се натъкнахме на много случаи, които не стоят много сериозно. Колегите работят по всички подадени сигнали", каза още Маринов.

"Няма защо да поставяме под съмнение решението на ЕК относно падането на мониторинга. Ние сме повече самокритични отколкото всяка една друга държава в ЕС", заяви силовият министър. "Аз съм бил на много съвети и срещи и виждам как отивайки на европейска сцена те не се самобичуват, а защитават интересите на своята страна сляпо. Смятате ли, че държавите членки ще направят компромис със сигурността на цяла Европа като просто ей така свалят един мониторинг?", запита той. "За мен оценката за падането на мониторинга е обективна", каза Маринов.

"Не приемам определението, че България е расистка държава. То се прави на базата на държание на 20-30 лица, които не са извадка на цялото ни общество. Признавам, че има хулиганство по стадионите. В конкретния случай бяхме направили съответната подготовка и резултатите показват, че тя е сработила. Не искам да се разбира, че само МВР е отговорна за случилото се. Ние дори не сме задължени да участваме в охраната на всеки футболен мач", каза силовият министър. 

Маринов коментира и твърдението, че лицата, създали напрежението, са влезли на стадиона като стюарди: "Който е влязъл така, значи е бил ангажиран от конкретна фирма за това събитие", заяви той. 

Той коментира и за избягалия затворник в Смолян. "18-годишен е, осъждан е за кражби. Той е бил с по-лек режим на излежаване на присъдата. Пак има възможност, когато един човек е осъден, да излежава своята присъда, защото не е рецидивист. Щом той си е позволил да избяга оттам, значи, че той не върви в правилната посока. Ще получи сега и нова присъда за бягството, а това ще се отрази на положението му", каза той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).