Със заповед на Денков, назначиха нови двама заместник-министри

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:18 / 08.06.2023
1047
Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на МС.

На длъжността заместник-министър на финансите е назначен Георги Клисурски. Той е магистър "Публична администрация" от Харвардския университет в САЩ, има и магистърска степен "Бизнес администрация" (MBA) и специалност финанси от бизнес училището Уортън в Университета на Пенсилвания.

По време на кабинета "Петков" е съветник на вицепремиера по европейските фондове и министър на финансите Асен Василев. Има опит като икономист консултант в сферата на сливането и придобиването на компании, в съответствие с правото на конкуренцията в Европейския съюз и САЩ. Работил е като мениджър в глобалната финансова платформа за онлайн плащания PayPal.

От август 2022 г. до март 2023 г. е председател на Съвета на директорите на "България Хели Мед Сървиз" ЕАД - първото българско държавно дружество, натоварено с извършването на полетите за спешна помощ по въздух с хеликоптер.

Атанас Запрянов е назначен за заместник-министър на отбраната. Той е на тази длъжност за трети път, като на същия пост е бил от юли 2016 г. до януари 2017 г. и от май 2017 г. до април 2021 г. В миналото заема различни командни и щабни длъжности в Свързочни войски на Българската армия.

Бил е началник на Военна академия "Г. С. Раковски", заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия по ресурсите и Представител на Началника на ГЩ на БА във военните комитети на НАТО и ЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Как да охладите бирата за броени минути?
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).