Сърбите ни се разсърдиха заради Косово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:10 / 09.07.2019
3737
Временно управляващата българското посолство в Белград Ива Крулева бе извикана вчера в сръбското външно министерство по искане на министър Ивица Дачич за изясняване на ситуацията, възникнала след изказването на премиера Бойко Борисов във връзка с Косово, предаде "Танюг", цитирана от БТА. Пред Крулева още веднъж бе заявено, че изявлението на премиера Борисов е "неприемливо, защото не е вярно, и се отнася до най-важния въпрос за една страна, въпроса за териториалния интегритет", съобщи министерството.

"Това изявление не съответства на очакванията на Република Сърбия за приятелски и добросъседски отношения. Повторено е, че Сърбия се надява такива изявления да не се повтарят в бъдеще. Позицията на ЕС не е независимо Косово и всички би трябвало да се придържат към това", се казва в съобщението. В открития разговор от сръбска страна е изразена изненада от това, че по този повод посланикът на Сърбия в София е бил извикан в българското външно министерство.

Повторена е готовността на Сърбия да продължи да развива и задълбочава добросъседските отношения с България и още веднъж е изразена благодарност за подкрепата, която България оказва на Сърбия по пътя към ЕС. От сръбското външно министерство съобщават, че Дачич ще се срещне днес с българския външен министър Екатерина Захариева на неформалната министерска среща на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в Словакия.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).