Студенти от Пловдив гостуваха в Народното събрание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 05.06.2015
3239
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студенти от Филиала на Технически Университет - София в град Пловдив посетиха в четвъртък Народното събрание по покана на народните представители от ПП ГЕРБ от 16-ти МИР - Пловдив-град. Те бяха посрещнати от народните представители Менда Стоянова, Петър Петров, Стефан Дедев и Атанас Ташков. Заедно със студентите, Парламента посетиха и техни преподаватели. 

Младите представители на университета присъстваха при гласуването на първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за митниците.

В зала "Запад" на Народното събрание бе организирана среща на студентите и преподавателите с пловдивските депутати от ГЕРБ и г-жа Менда Стоянова - председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси. 

В дискусията се включиха и народните представители Милена Дамянова - председател на Парламентарната комисия по образование и наука, Ирена Коцева - член на комисията по образование и наука и Цвета Караянчева - зам. председател на Парламентарната група на ГЕРБ. 

От тях студентите научиха повече относно възможностите за кандидатстване за европейски стипендии, както и промените, които се предвиждат в Закона за висшето образование и Закона за развитието на академичния състав в Република България. Студентите поставиха въпроса за лошото състояние на Студентското общежитие на Филиала и изграждане на съвременна спортна зала обезпечаваща учебния процес. 

Всеки един от депутатите сподели акценти от работата си, свързана с различните комисии и закони като тези за устройство на територията, Законът за насърчаване на научните изследвания, Законът за търговския регистър и др.

След това студентите имаха възможност да се запознаят с историята на Парламента, начина на работа, графика на заседанията, както и че те могат да бъдат гледани онлайн от електронната страница на Народното събрание и да се разходят из кулоарите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).