Споразуменията за шофьори-убийци на пътя отпадат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:25 / 02.03.2012
4504
Готови са промените в закона, с които отпада възможността за споразумение с прокуратурата при смъртен случай на пътя. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Промените ще бъдат представени днес на Сдружението на родителите, чиито деца са загинали в катастрофи, а в понеделник ще бъде организирана широка дискусия. Цветанов се надява в рамките на месец парламентът да ги приеме. Министърът коментира и последния случай на насилие в Студентски град. Той заяви, че е притеснен от агресията сред младите хора.

"Знаете, че желанието на близките на жертвите по пътищата поискаха и едно от техните искания беше да се премахне споразумението. Това, което поехме като ангажимент в десетдневен срок, да бъдем готови с бъдещи законодателни промени, които трябва да бъдат реализирани. Ще се постараем, ако е възможно да се организират майките, защото те днес ще бъдат информирани и бащите, разбира се, за намеренията ни в понеделник да проведем една такава дискусия. Готови сме със законодателните промени. На база на това, което беше дадено като предложения. Това, което беше обсъждано с депутати от 41-то Народно събрание и представители от Министерството на вътрешните работи и прокуратурата. Това, което сме стигнали до заключение е, че всъщност ще отпадне споразумението като възможна хипотеза при такива случаи.

Разбира се, че ни плаши насилието сред младите хора и начина, по който решават проблемите си, подчерта министърът на вътрешните работи. Това е ефектът от всичко, което се случи през последните 20 години - тези деца израснаха в годините на демокрацията, формираха своите ценности от улицата, от това как се решаваха проблемите в обществото - с бухалки с мутри, с наркотици, с проститутки, когато сме имали лавинообразно регистриране на престъпност през всички тези години и когато сме нямали обратния ефект с лавинообразно правораздаване, разбира се ефективно, усещането за безнаказаност остава във всички тези подрастващи", поясни Цветан Цветанов.

Източник: БНТ


Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...
Бойко Борисов: Омразата, която се насади в последните години вече...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).