Спомен от ресторант: Защо една българска мутра пусна "Вставай, страна огромная" на руски инвеститор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:23 / 16.12.2022
42928
Икономистът Евгений Кънев разказа в социалните мрежи интересна случка, включваща него, българска мутра и руски инвеститор. 

Преди години имах клиент руски инвеститор, който искаше да купи наша фабрика, собственост на българска мутра.

Отиваме на преговори, а мутрата първо ни кани на вечеря в негов ресторант - вика “оттам да почнем". Влизаме с руснака - гледаме една соц софра, вече попълена с приближени на мутрата. Той седнал на домакинското място в края, а до него оставил място за руснака и мен.

Тъкмо сядаме с руснака и изведнъж гръмва “Ставай страна огромная". Руснакът става и след него всички. След като я изслушваме прави като химн, домакинът доволно казва:

“Любима ми е, реших да я пусна, така да разчупим обстановката".

Защо се сетих за тази случка. Защото това не е манталитет на една мутра, а на една бързо забогатяла мутра. Той не е много по-различен от тези мутри, които сега са олигарси, в масонски ложи, чертаещи приятелски кръгове за назначения в политиката, от които след това очакват не само връщане на инвестициите, а и окичване с най-високите държавни отличия. И за които Путинова Русия не е дядо Иван, а вдъхновител, възпитател и спонсор за модела на техния бизнес.

Те са навсякъде по върховете на държавата.

Това е във време, когато Зеленски и генералите му очакват нова руска офанзива и дълга война. Дълга, защото им трябват оръжия, които България произвежда, но окупантите на държавата няма да им ги дадат. Защото няма да вдигнат ръка срещу техния отец.

А както казва мой приятел военен спец: “Украйна има качеството, а Русия количеството. Но качеството дава резултат в кратка война, а количеството в протяжна".

А в тила си Украйна има сериозен враг.

И българите също.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).