Специалистите по здравни грижи на ВМА с отличия от генерал-майор проф. Мутафчийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:15 / 12.05.2022
1388
Всички специалисти по здравни грижи на Военномедицинска академия (ВМА) бяха отличени от генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по повод 12-и май – Международния ден на сестринството.

"Признанието е за всеки един от Вас, колеги, за активното Ви участие, проявен висок професионализъм и всеотдайност при посрещането и преодоляването на пандемията от COVID-19", заяви началникът на ВМА.

"От началото на пандемията до момента екипите на ВМА участват активно в битката с вируса. Хиляди са пациентите с коронавирус, преминали през многопрофилните болници, част от структурата на ВМА – предимно среднотежки и тежки случаи. А зад добрите резултати в лечението стои огромният труд на всички екипи, дисциплината и добрата организация при осигуряването на диагностично-лечебния процес.

Светът е устроен така, че с развитието на технологиите редица професии отмират. Но има и такива, за които се изисква "да работиш със сърце" и тези професионалисти – това сте Вие, колеги, те не могат да бъдат заменени от какъвто и да е робот. В медицината няма второстепенни роли. Именно професионалистите по здравни грижи са основните помощници на всеки лекар. Пациентите са различни, ситуациите са различни, но екипната работа и разбирането само с поглед са ключът към спасяването на всеки живот", изтъкна проф. Мутафчийски.

Той благодари на всички професионалисти по здравни грижи за отдадеността, усърдието и достойния денонощен труд, за човещината, за духа на единство и колективност, които днес не се срещат често: "Гордея се с Вас и Ви благодаря за съвместните усилия за изграждането на устойчиви и висококачествени здравни грижи във ВМА. Честит празник! Бъдете здрави!".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).