Сменяме екскурзиите: Вместо Гърция и Турция пътуваме до Куба и Камбоджа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:34 / 12.01.2012
1355
В първите два месеца на новата година българите все повече избират за пътешествия екзотични дестинации - Куба и Камбоджа вместо традиционни като Гърция и Турция например. Екскурзиите са с продължителност между 8 и 14 дни и на цени между 3 и 5 хиляди лева на човек, установи проверка.

Наблюденията на туроператорите показват, че макар българските туристи, които избират далечни и скъпи пътувания, да са около 5-7 на сто на годишна база, техният брой остава устойчив и дори бележи ръст. Причината е, че хората с ограничени средства се отказват от пътувания, а тези, които разполагат с финанси, предпочитат нещо различно и качествено, но в сезона след празниците. Туроператорите говорят за отчетлива тенденция все повече българи да изчакват отминаването на високите цени за Коледа и Нова година и да пътуват, когато поевтинеят топдестинациите.

Екскурзия за 13 дни и 11 нощувки във Виетнам и Камбоджа с включен самолетен билет, обиколка на 10 града и входни такси за всички туристически обекти, както и прехрана по два пъти на ден, струва по 2180 евро на човек.

Куба е другата нова и модерна дестинация, като към нея се насочват около половината от всички, избрали ваканция сред екзотика. Цената за деветдневна ваканция във Варадеро с включена цена на самолетния билет, прехрана и няколко разходки излиза около 2400 лв. на човек, което е по-евтино от ваканция за същия период от време в български СПА хотел например или при четиризвездно настаняване в роден ски курорт.

Осемдневен круиз от Дубай до Абу Даби с включен самолетен билет се предлага за 1491 лв. При този тип воаяжи обаче най-често се плащат много допълнителни такси върху основната цена и затова е добре пътниците да са ги проучили. Само входните визи за ОАЕ възлизат на 250 щатски долара, а на борда на кораба се плаща такса "обслужване" по 7 евро на ден, тоест още 57 евро.

Африка е другата нова страст на българите, като въпреки дългия полет часовата зона не се сменя с повече от час или два, защото се лети по меридианите. Самолетен билет, 7 нощувки и закуски в четиризвезден хотел в Кения възлизат на 2230 лв. Настаняването е на брега на Индийския океан. Кенийската виза струва допълнителни 50 долара. Сафари, полети с балони, разходки сред природата обаче са най-скъпите удоволствия, които варират между 150 и 400 евро на човек и се плащат на място.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Отново изчезна Сашко от Перник
Заловиха мъж, издирван с червена бюлетина от Интерпол
Стефан Янев: Трябва да седнем и да се разберем, да намерим място ...
Няма милост за обвинения в жестокото убийство в Новачене
Бивш шеф на НСО за катастрофата: Дори при закъснение не се е случ...
Черна събота: Отново тежка катастрофа на АМ "Тракия", този път ме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).