Службите обявиха Годишния доклад за състоянието на националната сигурност на страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:26 / 18.07.2019
2481
“Използването на фалшиви новини и факти цели упражняване на определен контрол и натиск върху обществото и неговите нагласи. Основни проводници и канали за фалшивите новини са социалните мрежи като “Фейсбук" и “Туитър" и интернет комуникациите". Това констатират службите в Годишния доклад за състоянието на националната сигурност на страната през 2018 г., пише "Труд". Той беше приет от парламентарните комисии по икономическа политика и наблюдение на приходните агенции. Очаква се до края на седмицата да бъде гласуван и в пленарна зала. Службите констатират, че все по-актуални стават финансовите измами чрез интернет банкиране и криптовалути.

От частта в доклада за киберсигурността стана ясно, че се увеличават честотата, обхватът и разнообразието на кибепрестъпленията у нас. Измамите с ДДС намаляват, но има тенденция за усложняване на механизмите за тяхното извършване. Регистрирани в България фирми имат поддържаща роля в международни кръгови измами, пише в доклада. Според авторите на документа организираната престъпност с цел трафик на хора, контрабанда на цигари и ДДС измами намалява през 2018 г. “Щетите за държавния бюджет от престъпленията срещу митническия режим, данъчната, паричната и осигурителната система оказват пряко въздействие върху стабилността на фискалната система, ограничават възможността за повишаване на жизнения стандарт на населението", пише още в доклада.

В частта за енергийната сигурност пише, че страната ни има за цел да гарантира сигурността на газовите доставки, като се споменава съдействието на институциите към проекта за Южния газов коридор и хъб “Балкан".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).