Славчо Атанасов: Развяването на "религиозната квота“ за власт е по-опасно от партийната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
21:02 / 18.08.2014
4204
Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов излезе с декларация по повод предстоящите избори.

Ако има нещо по опасно от раздаването на постове на партиен принцип, то това е раздаването им на партийно-религиозен. Ако има нещо по-недопустимо от разделението на обществото ни, то това е противопоставянето му, вследствие на това разделение. С изказването си, че в следващото правителство на ГЕРБ на мюсюлмани ще бъдат предоставени постовете на 10 заместник-министри Бойко Борисов направи точно това - раздели и противопостави българските граждани, развявайки в името на някакъв политически пазарлък "религиозната квота".

Този ход е не само опасен - той е и непочтен спрямо българските избиратели. Крайно време е лидерът на ГЕРБ да спре да спре флирта с антиконституционната ДПС и най-после ясно да заяви политическото си отношение към тази партия. Ще му напомня, че единствените партии в България, които досега категорично са заявили, че няма да имат никакви взаимодействия с ДПС са Националния фронт за Спасение на България и ВМРО. Нека е и останалите политически формации, участващи активно в политическия живот, да заявят своята позиция относно свои настоящи и бъдещи политически действия с Движението за права и свободи. Българските избиратели имат правото да знаят за кого гласуват и какво получават срещу своя глас. От изявлението на Бойко Борисов става ясно, че гласувалите за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори, автоматично получават десет зам.-министри от партията на Ахмед Доган.

На практика казаното от Борисов означава коалиционно управление между ГЕРБ и ДПС. Всъщност, такова коалиционно управление е факт от три години в Пловдив. Тримата общински съветници на ДПС получиха сериозни лични облаги градския лидер на ГЕРБ и кмет Иван Тотев, за да поддържат неговото мнозинство в местния парламент. Фондацията "Рома" на Антон Карагьозов получи от Тотев над един милион лева субсидии за неясни проекти. Другият общински съветник на ДПС Джамисет Джафер, получи 5 декара общински терен под наем за минимални общински цени. Общината му предложи също легален начин да узакони къща от 700 квадрата, построена незаконно, отново в общински терен. Третият съветник на ДПС Бранимир Иванов, известен вече като Али Мустафа Байрам, пък ползва общински имот за заведение.

Симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ефективно действаща в Пловдив при управлението на Иван Тотев, сега Бойко Борисов пренася същата схема на национално ниво. Отново ще повторя - недопустимо е да се определят квоти според религия, етнос, пол или сексуална ориентация. Това не е интеграция, а разделение и настройване на едни групи български граждани срещу други. Патриотичното обединение на НФСБ и ВМРО в Пловдив остро се противопоставя на подобни действия от страна на политическа партия ГЕРБ.


Виж коментарите (4)

Още по темата (486):
20.07.2017 Във Варна глобиха мъж с 1000 лв., гласувал два пъти на парламентарните
избори
31.03.2016 Глобиха студент с 1 000 лв., гласувал два пъти на изборите
28.04.2015 Сметната палата и НАП започват проверки на "България без цензура" и "Атака"
27.04.2015 Фрапиращи несъответствия с партийните пари на Атака и ББЦ
28.01.2015 Любен Дилов-син и Росен Петров ще съдят Николай Бареков
26.01.2015 Словесни престрелки между БДЦ и ББЦ в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" не са български думи
Важна информация за изборите в чужбина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).