Скочиха срещу Кошлуков заради "путинофилска и антибългарска пропаганда"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
23:04 / 18.10.2022
4953
Атлантическият съвет в България изразява огромното си възмущение от хронично тенденциозния порочен подбор на гости в предаването на БНТ "Денят с Георги Любенов". Това е проблем, за който от години алармираме обществото и заради което през 2020 г. поискахме оставката на Емил Кошлуков. Това се казва в писмо на организацията до медиите. Ето какво се отбелязва още:

 

Протестно писмо

от

Атлантическия съвет на България

ПЛУРАЛИЗЪМ ПО КОШЛУКОВСКИ

АСБ изразява огромното си възмущение от хронично тенденциозния порочен подбор на гости в предаването на БНТ "Денят с Георги Любенов". Това е проблем, за който от години алармираме обществото и заради което през 2020 г. поискахме оставката на Емил Кошлуков.

Тази лоша традиция продължава с години, но напоследък рецидивите на комунистическо-русофилска и путинофилска антибългарска пропаганда в предаването зачестяват. Последен крещящ пример за липса на плурализъм е обявената програма за утрешното предаване.

В него са поканени отново само специално подбрани гости по формулата -русофил-путинофил- русофил, или комунист -националсоциалист-комунист. Достатъчно е да споменем имената на Стефан Янев и Костадин Костадинов. Дава се щедро думата на две от най-малките партии в бъдещия парламент – част от активния проруски хор. А в същото време позициите на големите проевропейски партии, които имат ресурса да определят бъдещия дневен ред на България, отсъстват. 

Водещият Любенов и до днес рядко дава думата на противната на руските интереси българска европейска и евроатлантическа гледна точка. В антидемократичните си напъни това предаване на обществената телевизия, издържана с парите на всички данъкоплатци, съперничи на антибългарската проруска пропаганда в БНР, осъществявана от агитатора на руския фашизъм Петър Волгин. Случващото се не само е позорно и недостойно, но и подсъдно според българското законодателство.

Сигнализираме СЕМ, че подобни тенденциозни предавания нямат място в европейска и демократична България. Зрителите имат нужда от обективна и безпристрастна обществена телевизия.

Атлантически съвет на България

 

Виж коментарите (3)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).