Скандалът в Народния театър се разраства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:22 / 29.11.2022
5517
Актьори от Народния театър "Иван Вазов" подеха подписка в подкрепа на режисьора Александър Морфов. Причината е скандалът, който тресе първата ни сцена вече повече от месец – надрасканата от Морфов врата на PR-а Велислава Кръстева, последвалата оставка на драматурга Захари Карабашлиев и депозирането на такава от страна на Явор Гърдев.

Искам да покажа несъгласието си с определени политики, които нахлуха в театъра, където нямат място, заяви актьорът Валери Йорданов, който е организатор на подписката в подкрепа на главния режисьор на Народния театър.

Йорданов обясни, че неговата идея за подписка се е появила вчера.

"Вече искам да употребя и използвам всички законни средства, за да обърна внимание, че не е редно това, което се случва", отбеляза той.

Актьорът определи решението си като емоционално.

"Срещам подкрепа в хората. Виждам, че все пак българинът малко от малко започна да се отърсва от страховете да изкаже мнението си и да напише в името си", каза още Йорданов.

Той посочи, че очакват подписка от Пловдив със стотици гласове, но освен оттам очакват подкрепа и от други градове.

В следствие на скандала между главния режисьор Александър Морфов и шефа на PR-отдела Велислава Кръстева, служебният министър на културата Велислав Минеков разпореди пълна проверка на първата сцена.

В "сагата" се намеси и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който коментира: "Депесарят няма ли право на работа? 350 000 души гласуват за ДПС. Какво да ги правим - да ги изселим на Марс, на Юпитер? Г-жа Кръстева не е в нарушение на законите, напротив".

Директорът на Народния театър Васил Василев беше изслушан и в парламента. Там той заяви, че има сътресения в театъра, но това не означава масови оставки, цитира Дарик.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).