Скандалната "ТАД груп" фалира?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:35 / 30.09.2019
6490
Фирмата на обвиняемия за теча на данни от НАП Иван Тодоров - "ТАД груп" фалира, пише ексклузивно лупа.бг. Миналата седмица арестантът, срещу когото се водят няколко дела - за рекет, за организиране на престъпна група с користна цел и за подбудителство към кибертероризъм, е задействал процедура за ликвидация на компанията.

Бизнесменът, който твърди за себе си, че развива и бизнес в Америка, се е свързал със счетоводителите си от ареста и е настоял да започнат действия по закриването й. От седмици сайтът на фирмата, занимаваща се уж с защита срещу киберпрестъпленията, не работи. Нейни досегашни клиенти пък се надпреварват да пишат негативни отзиви срещу нея в световната мрежа. В същото време обаче другият обвиняем за безпрецедентната хакерска атака срещу държавната агенция, пуснат на свобода срещу солидна парична гаранция - Кристиян Бойков, продължавал да работи по текущи проекти, на черно, като му се плащало не от счетоводството, а директно на ръка от възложителите им.

Справка  в търговските регистри показва, че през последната година "ТАД груп" е осигурявала шестима свои служители. Най-вероятно след ликвидацията на дружеството те ще отидат на трудовата борса. Осигуровки за последните 2 месеца на въпросните лица не са внасяни. 

Според разследването и събраните доказателства до момента от прокуратурата Иван Тодоров и подчинените му са се занимавали основно с рекет на фирми, които са убеждавали, че са в опасност от теч на данни, важна информация, клиентска база данни и в риск от разкритие на конфиденциални договори, като са ги склонявали да работят с тях, за да се подсигурят. На Бойков пък вече бе предложена държавна работа, за да използва уменията и познанията си по предназначение, но той отказа.

Виж коментарите (2)

Още по темата (91):
26.02.2024 Отмениха глобата от над 5 млн. лева, наложена на НАП за теча на лични данни
06.03.2023 Започва делото за хакерската атака срещу НАП
13.05.2021 Осъдиха НАП за теча на лични данни след хакерската атака през 2019 г.
14.01.2021 Вдигнаха заплатата на шефката на НАП
09.09.2020 Споразумение между Германия и България е помогнало на хакерите, ударили НАП
01.09.2020 Съдът не пожали НАП
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).