Синоптик: Времето рязко ще се влоши

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:03 / 16.02.2023
50702
Студено сутрин и по-топло през деня – така можем да опишем времето през последните дни.

През следващите дни в североизточните и източните райони температурите ще достигат до 18-19 градуса. Минималните ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. Ще има повече слънце събота и неделя. В събота ще премине облачна вълна и са възможни съвсем слаби превалявания от дъжд в Добруджа. В неделя времето ще бъде благоприятно за туризъм в планината. Времето рязко ще се влоши в понеделник, очакват се валежи от дъжд и сняг в западните райони и постепенно ще обхванат централните и източните райони на страната. Във вторник временно ще преминат в сняг и температурите ще се понижат значително. Това заяви синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след валежите в началото на следващата седмица времето отново ще се стабилизира и температурите ще се повишат слабо.

"Ново влошаване и валежи се очакват в края на следващата седмица. Снежната покривка няма да бъде съществена и ще се топи бързо - 1 до 3 см в западните части на страната и Предбалкана", прогнозира Янков, като не изключи опасността от лавини. Събеседникът поясни още, че най-много сняг има в Банско, в "Пампорово е приятно с височина на снежната покривка около 40-50 см", Боровец се нарежда на трето място, а "най-лошо е положението на Витоша".

Янков подчерта, че през почивните дни в Турция не се очакват валежи. Средните температури ще са минус 5 и минус 3 градуса, а максималните - около 5 градуса.

"Над цялото Средиземноморие температурите през почивните дни ще бъдат високи с пролетен привкус - между 14 и 20 градуса", отбеляза събеседникът.

Синоптикът обобщи, че "валежите ще преминават в сняг и ще дадат последователна заявка за настъпването на пролетта".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Възвръщаемостта на имотния пазар в България остава стабилна
Бойко Рашков скочи да бие журналист: Ще те млатна! Защо ме снимаш...
Колко заплати като обезщетение получаваме при пенсиониране?
Пускат под гаранция журналиста Димитър Стоянов
Скандално! Историк обяви Рилския манастир за пазител на "сръбскат...
Държавата е готова да въведе безплатни тестове срещу коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).