Шофьорът, който прегази момиче в Сливен, е бил с 2,24 промила алкохол в кръвта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:16 / 07.10.2019
4077
Водачът, който уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека в Сливен, вече е привлечен към наказателна отговорност. Това стана ясно от думите на говорителя на Окръжна прокуратура-Сливен Ваня Белева.

,,Извършителят е задържан за 72 часа, като прокуратурата ще поиска от съда постоянна мярка задържане под стража. Наказанието, което може да получи, ако бъде доказана вината му, е между 3 и 15 години затвор. По отношение на обвиняемия, той е споделил, че не е разбрал, че е сгазил човек - че абсолютно нищо не е разбрал'', сподели Белева за Нова телевизия.

"Водачът е бил с 2,24 промила алкохол в кръвта, което означава, че е употребил значително количество алкохол и не е трябвал да сяда зад волана. Иначе група от младежи са пресичали на пешеходната пътека и починалото момиче е било първо и всъщност то е поело удара'', обясни Диян Митев от ''Пътна Полиция''.

28-годишният Георги от Тополчане е мъжът, който блъсна и уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека. Инцидентът стана в неделя в 04:00 часа сутринта на бул. "Бургаско шосе" в Сливен.

"Водачът на Алфа Ромео се е движел в посока центъра, в този момент група младежи са преминавали. Загиналото момиче е било първо в групата. Това заяви Диян Митев от ''Пътна Полиция'' в ефира на bTV. Водачът не е спрял на мястото на инцидента, а е продължил към местна дискотека, където по-късно е бил установен.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).