Шофьорката от касапницата на "Тракия" - барманка в Пампорово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:52 / 25.04.2018
33733
29-годишната Цвета Таскова, която бе обвинена, че по непредпазливост е причинила смъртта на 6-има при катастрофа с автобус край Вакарел, излезе на свобода срещу 5000 лв. Решението е на апелативните съдии в София Весислава Иванова, Стефан Илиев и Калинка Георгиева. На 13 април след сблъсък между реното на Таскова и автобус на “Юнион Ивкони" освен 6 жертви имаше и 26 ранени. 

“Таскова е нормално човешко същество. Всеки един шофьор по света е с единия крак в затвора", защити я адвокатът ѝ Николай Кокинов, който е бивш шеф на Софийската градска прокуратура. Според съдиите има улики срещу Таскова, но престъплението не е умишлено, а е извършено по непредпазливост. Едно от доказателствата е разпит на спътника на Таскова. Той не е чул шум в реното, както твърди шофьорката. Преди удара Таскова карала, криволичейки, но не е ясно защо. Съдът отбеляза, че по делото няма данни шофьорката да е била агресивна на пътя. “Обвиняемата е без криминални прояви. От 11 сведения става ясно, че е порядъчен гражданин, който спазва законите", посочи съдия Иванова и подчерта, че случилото се край Вакарел “е инцидентна проява", пише "24 часа".

Съжалявам за случилото се", проплака Таскова. На влизане в залата тя трепереше, а вътре говореше насечено, сякаш не ѝ стига въздух. Таскова има само административно наказание за шофиране след употреба с 1,1 промила на алкохол, за което ѝ взели книжката преди 2 г. Според съда е минимален рискът тя да извърши друго престъпление на свобода. Няма опасност да се укрие, а прокуратурата може да ѝ наложи забрана да напуска страната. За причиняване на смърт по непредпазливост обвиняем може да стои в ареста най-много 2 месеца, а разследването вероятно ще надхвърли този срок, посочи съдът.

Не е готова автотехническата експертиза, която ще покаже как точно е станала катастрофата. Има само експертно заключение, че реното е изправно. За да определи гаранция от 5000 лв., съдът взел предвид, че Таскова работи като барманка в Пампорово и живее с родителите си. Мярката за неотклонение не е наказание. Тя се налага на обвинения, за да не пречи на разследването до влизането на делото в съда.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (48):
27.10.2021 Затвор за шофьорката, причинила катастрофа с 6 жертви на АМ "Тракия"
30.10.2019 Шофьорката от касапницата на "Тракия", при която загинаха шестима, получи 4 години затвор
19.04.2019 Шофьорката от касапницата на "Тракия" , прецака жестоко семействата на загиналите
14.03.2019 Шофьорката от касапницата на "Тракия" се изправя пред съда
06.12.2018 Описаха подробно как е станала касапницата на "Тракия" с шестима
убити
06.05.2018 Зловещи съвпадения около трагичната смърт на Мила на АМ "Тракия"
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).