Шестима шефове са задържани при спецакция в Държавен фонд "Земеделие"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:50 / 16.07.2019
4682
"Шестима души, сред които зам.-изпълнителен директор и директори на дирекции, са задържани при спецакцията днес в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Това съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По-рано днес Специализираната прокуратура заедно ГДБОП влезе на проверка в ДФЗ, свързана с досъдебното производство срещу Миню Стайков. Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси, уточниха от Специализираната прокуратура. Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, по които средства е получавал Стайков. Това се е случило, когато директор на ДФЗ е Румен Порожанов, който наскоро подаде оставка като земеделски министър.

До момента няма доказателства срещу него, каза Гешев. Шестимата арестувани днес шефове на фонда са задържани за 24 часа. "Тепърва наблюдаващите прокурори ще преценят колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност. Има данни за пряк контакт между Стайков и задържаните", каза още зам.-главният прокурор, предаде bTV.

По думите му корупция има навсякъде в Европа, но у нас има чувства за безнаказаност и дори за липса на приличие."

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).