Шестима младежи с увреждания в болница след натравяне с храна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 20.06.2016
2218
Шестима младежи са се натровили с храна и са приети за лечение в Русенската болница, съобщиха оттам. Малко преди обяд в понеделник, петима младежи от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Русе са били докарани от екипи на Спешна помощ в Спешното отделение на МБАЛ в дунавския град. 

Всичките деца били със симптоми на хранително натравяне - стомашно разстройство, повръщане и температура. Петимата били настанени в отделение "Инфекциозни болести" на лечебното заведение. През целия ден лекарите са извършвали консулти със специалисти и са направени микробиологични изследвания, за да установи причинителя за натравянето.

Назначена е лекарствена терапия на петимата пациенти. След обяда, към петимата се присъединил още един младеж с подобни симптоми от същия Център, съобщиха от болницата. 

Уведомени са всички институции, които трябва да извършват проверка по случая - Отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Русе и Агенцията по храните. Състоянието на младежите към момента е стабилно. Във вторник около обяд отново ще бъде направен разширен консулт със специалисти, за да се реши курса на терапията, която да бъде продължена.



Източник: "24 часа"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Лукойл" връща почти 2 милиона лева за месец април
Издирват 57-годишен мъж, изчезнал след скандал 
Бизнесмен: Връщаме се към типа клиентско поведение от 2019 г.
В сезона на баловете, експерт с предупреждение
Председателят на Съвета на ректорите: Как да гоним качество, висш...
ЕК: 85% от българите имат собствено жилище


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).