ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шефът на НАП: До седмица ще има нови уволнени за корупция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:23 / 21.05.2010Коментари (2)2065
© Plovdiv24.bg
Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов съобщи днес, че до края на следващата седмица ще има още уволнени служители на агенцията, които са злоупотребили с правата си. Ревизорите са възстановили 1,5 млн. лв. ДДС срещу банкова гаранция под условия, въпреки предупрежденията на колегите им от звеното за борба с данъчните престъпления в Централно управление. Красимир Стефанов заяви, че откакто е назначен за изпълнителен директор на НАП повече от 30 служители на агенцията са били уволнени заради корупция и съмнения за участия в схеми за източване на ДДС. Един от тях вече е с ефективна присъда 3 години лишаване от свобода.

Български футболист, играещ в клуб извън столицата, е казал пред данъчните инспектори, че го издържа жената, с която живее на съпружески начала, разказа Стефанов. Според обясненията на играча през последните две години, когато не е получавал никакви официални доходи, спътницата в живота му е дала безвъзмездно общо около 30 000 лв. Изпълнителният директор каза още, че са приключили 70 от общо 261 назначени проверки на доходите на футболисти от „А" професионална футболна група.

По думите на Красимир Стефанов при тези проверки се търси не толкова прекия фискален резултат за бюджета, а превенция и дисциплиниращ ефект. Според изпълнителния директор преди агенцията за започне ревизиите на футболните клубове само един отбор е плащал данъци и осигурителни вноски върху реалните доходи на своите играчи. В момента няма футболист на минимална заплата и дори се декларират доходи от порядъка на 50 000 лв. месечно, обобщи Стефанов.

На въпросите, свързани със заплахите срещу мениджърския екип на агенцията, Стефанов отговори, че те няма да спрат работата на НАП в борбата с данъчните престъпления. „Тези инциденти показват, че срещу нас стоят безскрупулни хора, които са готови на всичко, за да запазят своите престъпни схеми. Това обаче няма да ни спре. Още повече, че за първи път от много време всички институции, отговорни за борбата срещу икономическите престъпления, работят в пълен синхрон", допълни Стефанов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ГОСПОДИН СТЕФАНОВ ДА ПРОМЕНИ ДОПК И ПРОЦЕДУРИТЕ ПО КОИТО РОБОТЯТ ДАНЪНИТЕ.ЩОМ ИМА БАНКОВА ГАРАНЦИЯ И ДАНЪЧНИТЕ ДОКАЖАТ,ЧЕ ТЕГЛЕНИЯТ ДАНЪЧЕН КРЕДИТ Е ФАЛШИВ,ТО ТОГАВА СЪЩИТЕ ЩЕ СИ ГО ДРЪПНАТ ОТ БАНКОВАТА ГАРАНЦИЯ.ТОЙ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ,ЧЕ ЩОМ ИМА БАНКОВА ГАРАНЦИЯ ПРОСТИЯТ ДАНЪЧЕН ИНСПЕКТОР Е ДЛЪЖЕН ДА ВЪРНЕ ВЕДНАГА ДДС-ТО ИНАЧЕ ,ЩЕ ГО НАКАЖАТ, А В КРАЙНА СМЕТКА ПЛАТЕЖНИТЕ НАД 100 000ЛВ. ГИ ПОДПИСВАТ НАЧАЛНИЦИТЕ.НЕКА И ТЕ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: