Шеф на Пирин за пострадалия украинец: Добро момче е, чака за консултация с гръбначен хирург

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:54 / 04.04.2022
3225
Искаме да се разследва докрай и виновните да си понесат последствията и отговорността, каза за БТА изпълнителният директор на Пирин (Благоевград) Таско Тасков във връзка с вчерашния инцидент на стадион "Христо Ботев", при който пострада младеж от Украйна. Тасков уточни, че 19-годишното момче Владимир (Володимир) Будников е настанен в благоевградската болница ПУЛС и се чака да бъде консултиран с гръбначен хирург. Все още не се знае дали и в кое лечебно заведение ще бъде транспортиран за лечение.

"Това е едно добро момче, той беше доброволец в нашата хуманитарна акция "Автобуса на надеждата“ и всички впечатленията са, че това е едно възпитано и коректно момче. Дори ако е направил нещо, което е в разрез със законите, не е това начина, по който да бъде изведен от стадиона", коментира изпълнителният директор на Пирин. 

Припомняме, че инцидентът стана вчера по време на второто полувреме на футболната среща между Пирин (Благоевград) и Левски. В паузата между двете полувремена Владимир Будников беше награден от кмета на Благоевград Илко Стоянов за участието му в хуманитарната мисия на Пирин, с която бяха евакуирани около 30 бежанци от Украйна. Минути след това Владимир беше изведен с линейка от стадиона. Преди мача са проведени две срещи с органите на реда, два пъти е правена инспекция на стадиона в Благоевград, посочи Тасков. 

Срещи са проведени и с Националния фенклуб на Левски, а в продажба са пуснати 1100 билета именно с цел да не се допуснат инциденти, каза още изпълнителният директор на Пирин. Освен Владимир, има данни и за пострадала по време на двубоя жена, която е с леки изгаряния от изстреляна сигнална ракета от сектора на гостите, каза още Таско Тасков.

Днес фенове на Пирин се организират във Фейсбук, за да покажат съпричастност към пострадалия младеж. Срещата е предвидена за 19:00 часа пред болница ПУЛС, където Владимир е настанен за лечение.

Виж коментарите (1)

Още по темата (338):
08.08.2022 Атомното дуо на "дрийм тима" на Барселона се събра на Копакабана
30.05.2022 Любо Пенев: Преди 10 месеца някой защити ли ме?
29.05.2022 Сираков най-после коментира думите на Гриша Ганчев за "голия задник"
27.05.2022 Надъхват с нов спонсор Берое за баража, 200 фенове на заралии идват в "Коматево"
26.05.2022 Защитник е най-добрият в Първа лига за сезона според статистиката
25.05.2022 Тодор Неделев отново е "Футболист на футболистите", Валентич е №3 при треньорите
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).