Селско училище остана празно, но не заради пандемията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:02 / 17.09.2020
2387
Селско училище остана празно, но не заради пандемията. Родители не пускат децата си на училище заради конфликт с директора, предава Нова тв. Дни след началото на учебната година ученици не посещават школото в разградското село Езерче. Родителите им се оплакват от лошо отношение както към тях, така и към децата и заплашват да не ги пускат в час докато не бъде сменен директорът.

"Има проблем в ръководството. Директорът на училището ни настройва един срещу друг. Обучението, което това училище предлага не е на достатъчно добро ниво. От няколко години се борим за доброто обучение на нашите деца", разказва председателят на училищния съвет Виждан Джибърджи.

Тя добавя, че единственият шанс децата да се върнат в класните стаи е директорът и определени учители да напуснат.

"За всичките години през които съм директор на училището не е имало родител, който да дойде и да изрази несъгласието си по даден въпрос. Според мен това е редното в дадената ситуация. Според мен проблемът идва от натиск. Допитахме се до родителите и твърдението им е, че те са били инструктирани да не пускат децата си на училище", заяви директорът на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" – Зюлейха Карман.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).