Сарафов: Ако има престъпление при поскъпването на енергоносителите, ще има санкции

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:51 / 27.10.2022
1217
Шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов с допълнителна информация за разследването срещу кабинета "Петков". Проверката е за евентуални злоупотреби при покупката на природен газ през посредници. По думите на директора на Следствието се проверяват действията на някои физически лица. Сигналът за купуване на синьо гориво на завишени цени през посредници беше подаден от ГЕРБ.

"Разследва се има ли извършени престъпления, има ли завишени цени, има ли ненужни посредници в доставките, тоест има ли престъпление. Ако има престъпление, което ненужно натоварва обществото с високи цени на енергоносителите, това няма да остане незабелязано и санкционирано от нас", каза Сарафов.

"Прокуратурата и следствието разследват само физически лица. Те не разследват нито кабинет, нито стая, нито каквото и да било - разследват се само физически лица", каза още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).