С протест във Варна искат затварянето на Делфинариума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
13:15 / 01.12.2019
4106
Протест се провежда в тази неделя във Варна. Искането на протестиращите е затварянето на Делфинариума. Те са пред неговата сграда, докато вътре има представление. Насловът на демонстрацията е "Вашето забавление ги убива".

Протестиращите имат три основни искания: забрана за използване на делфини за забавление, забрана за вноса и за развъждането нас морските бозайници в плен.

"Проблемът е, че почти всяка година в този делфинариум се ражда и умира едно бебе делфин, защото условията не са подходящи за тях. Всички животни в този делфинариум са незаконни. Според българското законодателство е забранено да се използват диви животни в плен за забавление, включително и делфини, освен ако тези делфини не са най-малко трето поколение отглеждано в плен. В този делфинариум няма нито един делфин, който да е трето поколение в плен. Два са заловени в Куба преди 35 години и три, които са първо поколение – техните деца", казва Снежанка Бонева от организация "Последната клетка", съобщава bTV.

От Делфинариума заявяват, че не правят нищо незаконно и че ако пуснат делфините на свобода, те няма да оцелеят.

Виж коментарите (18)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).