Рязък обрат във времето след 3 дни, ще вали сняг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:20 / 25.11.2021
19105
През почивните дни от юг-югозапад ще продължи да се пренася топъл въздух и температурите ще се повишат още - на места в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е умерен и силен, дневните ще надхвърлят 15°.

Облачността ще бъде по-често значителна. В събота вероятността за валежи е малка, през нощта срещу неделя главно в Южна и Източна България ще има валежи от дъжд. В неделя за кратко валежите ще спрат, а вятърът временно ще отслабне, но до вечерта отново ще се усили, особено в източната половина от страната, а от запад ще завали дъжд.

В понеделник ще бъде ветровито и все още със сравнително високи температури; на места ще превали дъжд. След обяд и през нощта срещу вторник през страната ще премине добре изразен атмосферен фронт, с който се очаква рязко застудяване. Вятърът бързо ще се обърне от северозапад, в повечето райони ще е умерен.

В Западна България има повишена вероятност дъждът да преминава в сняг. Във вторник ще бъде ветровито и студено. Валежите ще спрат, по-късно през деня от запад и облачността ще започне да се разкъсва. В сряда ще е без валежи, с разкъсана облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде умерен и силен. Сутринта ще е студено, през деня ще започне повишение на температурите. В четвъртък от северозапад отново ще завали дъжд, а по-късно през деня, с обръщане на вятъра, ще започне да нахлува студен въздух. Прогнозата е на НИМХ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (489):
10.02.2023 Излезе прогнозата за времето за уикенда и началото на новата седмица
28.10.2022 Нашенци луднаха, разграбиха магазините за електроуреди
14.07.2022 Може да останем без парно тази зима
01.07.2022 Стартира приемът на документи за отпускането на помощи за отопление
26.04.2022 Край на отоплителния сезон в Пловдив 
21.04.2022 Автомобили закъсаха в снега, шофьорка излезе от колата
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).