Рут Колева скочи да брани циганите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
13:25 / 21.01.2019
18672
Долу ръцете от циганите! Певицата Рут Колева избухна срещу всички заплахи спрямо ромската общност. След инцидента във Войдиново, където ромска група преби 33-годишен командос, вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че общностите са "маргинализирани", "изпуснати" и "не се съобразяват с никого, не уважават живота на другите".

По думите му всички постройки в гетото във Войводино са абсолютно незаконни и ще бъдат съборени. Рут обаче скочи срещу думите на Каракачанов. Тя заяви, че това е език на омраза и насилие, както и опит за насаждане на ксенофобия. Колева пусна отворено писмо на Организацията на евреите в България "Шалом", което изцяло подкрепя.

Според нея всеки български гражданин, независимо от неговата религиозна или етническа принадлежност е длъжен да спазва законите. Затова, когато Каракачанов визирал персоналните постъпки на отделни лица, поставял цял етнос под общ знаменател, а това било лошо.

Загрижената изпълнителка призовава да не се позволява езикът на омразата да завладее България в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише "България днес".

Певицата обаче явно е "забравила" за собствените си грешки. Самата тя използва "език на омразата" срещу Деница Михайлова, с която се биха до кръв на столичен паркинг преди три години.

"Ши*ан сириец", "Отивай там, откъдето си дошъл, ши*ан терорист", обиждала Колева чуждия гражданин на наказателен паркинг в столицата.

Поне така твърди съпругата му Деница Михайлова. По думите й двамата били нападнати от изпълнителката и наругани. Самата Рут отрече и заяви, че точно тя е била нападната от Деница и съпруга й.

Виж коментарите (12)

Още по темата (78):
05.10.2022 Осъдиха България да плати 109 хил. евро на ромите, които бяха изгонени от Войводиново
14.06.2021 Осъдиха Каракачанов за насаждане на омраза към ромите във Войводиново
12.05.2020 Братята роми, пребили командос, с нова грандиозна изцепка в Пловдив
28.08.2019 Българският хелзинкски комитет: Ромите от Войводиново бяха унижени
27.08.2019 Циганите от Войводиново завели над 50 дела срещу държавата
17.07.2019 Роми от Войводиново продължават да се жалят за бутнати къщи, но съдът ги
поряза
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).