ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Румен Петков за политическия живот и скандалите в България
Автор: Диана Бикова 15:33 / 08.06.2020Коментари (3)2521
©
Председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира на пресконференция в Пловдив някои от актуалните скандали по върховете на държавата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето какво каза Петков:

"Когато с SMS поемаш ангажимент, че ще решиш въпрос, когато присъстваш на бизнес среща и си гарант по сделката, ти - министърът и ти - премиерът, коментарът е излишен. 

Когато взимаш 350 000 лева кредит и го връщаш за 57 месеца, т.е. си връщал по 6-7 хиляди лева на месец, при положение, че ти и съпругата ти сте държавни служители - това какво е? Ако тази женица живее някъде, където валят пари, да идем да се наредим и ние! 

Това са абсурди! То е унизително за нас като хора. Не виждаме ли какво става в Алепу? Там очевидно е със съучастието на правителството на Борисов. Той да си ги дели там - ДНСК, РДНСК, общината, да си ги дели и да си ги подрежда. Те са виновни, че там се прави хотел.

Това всичкото е всеки ден. Нашият човек ходи да инспектира. Ако той може да каже три изречения как се строи метро и какви са нещата, които трябва да се извършат по който и да е обект, инспектиран от него, да е жив и здрав! Той ходи да инспектира неща, от които не разбира. Няма фадрома в България, с която няма снимка. И резултатът е никакъв.

Във Варна се къса тръба. Допреди 2005-2006 г. нямаше тръба и рибата не мреше в такива количества. Тръбата е приета от първото правителство на Борисов. Те са тези, които са казали: "Тази тръба става". Сега ще търсят виновни. От хан Аспарух насам всички са виновни, Борисов – не. Той е премиерът, който е отишъл да реже лентичката, той е казал: "Това е комисията, която ще приеме обекта.". Тази комисия, неговата, е приела обекта. 

Нашият проблем е, че вървим от скандал в скандал, а не търсим стратегически решения. 

Моето лично мнение е, че Борисов не може да издържи. Считам, че той е заинтересован от предсрочни избори по три причини:

- В момента той е спасителя на нацията. Октомври - ноември ще има глад. Икономическата криза няма как да не удари страната, виждате в големите курорти - отворени са по два хотела. Той сега казва: "Аз съм спасителя, понеже много знаете - ето ми оставката, айде на избори". И октомври отива при президента Радев, който волно или неволно трябва да назначи служебно правителство: "Абе, Радев, аз ти дадох цветуща държава, ти докара тия хора до просешка тояга?!" 

Това е личният интерес на Борисов. Това не е интересът на държавата. Всъщност, Борисов никога не се е водил от интереса на държавата и на обществото. Ако той този път постави интереса на обществото и на държавата, първо, ще изненада всички ни, второ, един път той ще постъпи свястно. 

- Втората причина е, че срещу себе си няма консолидиран субект и за него е по-добре сега - всичко е разхвърляно, отива на избори, трима човека правят по 200 000 фланелки и печели. Защо той направи всичко възможно да няма машинно гласуване? Защото машинното гласуване е техника, която дава възможност да се борим с манипулирането на изборния резултат. 

- Силно се безпокои Дубай тв докъде ще стигне. Щото видяхме Севда тв докъде стигна – до един скъп апартамент и една скъпа къща.".

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.06.2020 г.
0
 
 
Запалката тръгнал да говори за 'Гражданско неподчинение' пък самият той с нахлузен наморник. Първо да каже, как синовете на агент Гоце, на по 18 години станаха милионери и какво той си е говорил с босовете на организираната престъпност, по времето когато беше Вътрешен министър! Бойко така или иначе вече е политически труп. Сетили се от АБВ-то, на умряло куче нож да вадят...
0
 
 
Този пък е като феникс всеки път никакъв го няма и като види някакъв повод за интрига възкръсва от пепелта...Смешник
0
 
 
Тоя политически труп,какво се оживи с интриги,като на пикаещ във фонтаните в Плевен. Няма хляб за теб.Споко! Тръбата във Варна я строихте вие. Този дето е рязал лентата няма как да е виновен за проектантите и строителите ВИ. А колкото до държавната служителка със 57 месечния заем за 500000 евро. Мъжът и е в УС на Булгартрансгаз. Според теб какви пари взима,като си наясно от собствен опит ? Колко мислиш ,че взима ПР на Министър председателя ? Той и президента ти е на държавен пост но взима 11000 лв. А шефа на БНБ или НЕК ? Та не им прави сметки кретен гнусен,кажи от къде изкара пари КурНелка да си купи Техноимпекса.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: