Роми, свързани с Кирил Рашков, платиха ?100 000 за главата на прокурор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
09:43 / 05.01.2012
5234
МВР осуети убийството на висш прокурор. За главата му били платени 100 000 евро. Става дума за прокурора Олег Янев, известен и като следователя за убийството на експремиера Андрей Луканов. Групата планирала разстрела на прокурора заради разследването за убийството на ромския бос Тани Танев в град Левски през 2008 г. Ромските босове замисляли да ликвидират и топченге, работещо по случая.

Служители на сектор "Убийства" в Главна дирекция "Криминална полиция" са задържали за мократа поръчка трима роми - собственика на фабрика за олио Любомир Илиев от Костинброд, известен като Къдравия, и двама братя от град Левски - Васил Георгиев и Георги Иванов-Чамор. Тримата били подслушвани и МВР има достатъчно данни, че Къдравия поръчал на братята да убият Олег Янев. Любо Къдравия е от клана на Бакърджиите, а Васил и Чамор са от клана на Горановците, а по майчина линия са първи братовчеди на клана Владови от Костинброд, уточниха вчера запознати.
Петима души, свързани с цар Киро и клана Владови, дали по 20 000 евро, за да бъдат премахнати прокурорът и висшето ченге.

Мишените били в основата на разкритото убийство на Тани Танев в Левски. То е извършено заради дълг от 7000 лв. на Танев към Любо Къдравия. 

Танев събирал слънчоглед за фабриката за олио на Къдравия, но останала неплатена сума. Затова първо Къдравия сложил бомба пред дома му. След това той заедно с друг ромски бос Станчо Владов наел двама души от бандата на Йоско Йосифов от Костинброд и на 12 февруари 2008 г. Александър Йорданов застрелял Тани Танев. Общо четирима души са обвинени за убийството и ги грозят присъди от 15 до 20 години затвор. "Обвинителният акт е внесен в съда, но делото още не е тръгнало", коментира прокурорът по делото Искра Ганева.


Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (17)

Още по темата (1):
13.01.2012 Прокуратурата сбъркала обвиненията срещу ромските барони
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).