ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ресторантьор: България все още не е готова за ресторант "Мишлен"
Автор: ИА Фокус 12:54 / 18.04.2023Коментари (0)1416
©
Критериите за даване на звезда "Мишлен“ са комплексни. Те са свързани с качеството на храната, презентацията на самата чиния, чистотата на заведението, бързото обслужване, приветливостта на персонала – абсолютно всеки един елемент е изключително важен, за да може да се спечели такава награда. Това каза ресторантьорът Искрен Илиев в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Много малко ресторанти притежават отличие три звезди, тъй като те се печелят много трудно, но също така и се губят лесно, обясни той. "Когато един ресторант спечели такова отличие, за повечето ресторантьори е голям стрес, защото за да задържиш такова отличие, е голямо предизвикателство“, обясни Илиев. 

Според него България все още не е готова за ресторант "Мишлен“. "Имаме един такъв балкански манталитет, който ни пречи да надградим себе си. Във всеки един ресторант "Мишлен“ се готви с регионални продукти, докато при нас тази идея е още чужда и далечна. На второ място, чисто инфраструктурно нямаме възможност да посрещаме такива гости. България има уникални дадености за гастрономичен туризъм, но към момента не сме готови. Трябва да променим навиците си, ако щете и на хранене, и на виждания за ресторантите“, обясни ресторантьорът.  

Като друг проблем той посочи законодателството и регулациите в тази посока. Трябва да бъдат улеснени процедурите, по които местните производители пласират стоките си в съответните ресторанти. Рекламирането на страната ни като туристическа и кулинарна дестинация, която има какво да предложи, също е важно, допълни Искрен Илиев. 

"По незнайни причини обществото ни просто заклеймява ресторантьорската професия като нещо непрестижно. Трябва да се инвестира в създаването на специализирани училища за кадри в хотелиерския и ресторантьорски бранш“, каза още Илиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: