Реклама на наркотици: Легален начин да бъдеш "напафкан"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:57 / 11.05.2023
3168
Реклама на наркотици пред столичното 43-то училище в кв. "Света Троица", възмути граждани, научи "Фокус".

На билборда, разположен в непосредствена близост до основното училище, пише в превод: "Легален начин да бъдеш "напафкан"."

Според гражданите училището не може да предприеме мерки и е подаден на 112, откъдето са уверили, че ще сезират общината. Гражданите обаче твърдят, че седмица по-късно не е имало необходимата реакция. 

Рекламата връщност представя продукт от HHC, един от канабиноидите в растението канабис, известен като хексахидроканабинол. Той променя гледната точка на човек и предизвиква еуфория. 

HHC се създава в лаборатория с помощта на канабидиол (CBD), който се получава от конопени растения. 

"Фокус" припомня, че преди по-малко от месец на брифинг пред журналисти Стефан Бакалов, началник на отдел "Борба с наркотрафика“ в Централно митническо управление – Агенция "Митници“, обяви, че веществото хексахидроканабинол в последните два-три месеца прави мощна експанзия в България и предстои да бъде категоризирано като наркотично вещество от нашето законодателство.

От публикация във фейсбук и коментарите под нея стана ясно, че гражданин е сезирал отговорните институции и билбордът към момента вече е свален.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).