Реформаторите искат правителство с ГЕРБ и ПФ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:22 / 28.10.2014
3156
Реформаторският блок смята, че трябва да бъде съставено правителство с участието и на Патриотичния фронт, обяви съпредседателят на парламентарната група на Блока Радан Кънев:

На първо място, Реформаторският блок поддържа усилието за формиране на мнозинство и управление в трипартиен формат - ГЕРБ, РБ и ПФ.

На второ място, смятаме, че днешната среща между седем партии може да има само консултативен характер и на такива срещи съгласие за мнозинство между три партии не може да се постигне. 

На трето място - за постигане на такова мнозинство, нашата преценка е, че са необходими срещи както с ГЕРБ, така и с ПФ.

И на четвърто място - на база на разговорите, проведени още преди вчерашния ден и откриването на работата на 43-тото Народно събрание, ние смятаме за уместно бързото провеждане на трипартийна среща между формациите, които могат да съставят това мнозинство.

Реформаторският блок договаря подкрепата си за правителство начело с ГЕРБ$, посочи също Кънев, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви по-рано, че единственият вариант е съставяне на правителство на малцинството между двете политически сили: 

"В този парламент няма подкрепа, която се подразбира. Ние искаме подкрепа, която се договаря, точно ще цитирам една много находчива и добра фраза на ГЕРБ, то е на принципа на споделената отговорност".

Кънев обясни и защо е гласувал "въздържал се" при избора на Цецка Цачева за председател на 43-тото Народно събрание: 

"Не виждам нищо драматично в това един или повече от един народни представители да гласуват "въздържали се". В рамките на гласуването по съвест и на свободния мандат това е напълно нормално поведение. Излишно е да се търсят някакви специални политически знаци, свързани с лидерската им позиция в ДСБ или съпредседателството на групата на Реформаторския блок. Това е изцяло лично решение в рамките на наличния мандат".

Източник: БНР


Виж коментарите (2)

Още по темата (486):
20.07.2017 Във Варна глобиха мъж с 1000 лв., гласувал два пъти на парламентарните
избори
31.03.2016 Глобиха студент с 1 000 лв., гласувал два пъти на изборите
28.04.2015 Сметната палата и НАП започват проверки на "България без цензура" и "Атака"
27.04.2015 Фрапиращи несъответствия с партийните пари на Атака и ББЦ
28.01.2015 Любен Дилов-син и Росен Петров ще съдят Николай Бареков
26.01.2015 Словесни престрелки между БДЦ и ББЦ в Пловдив
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).