Разследват огнения ад във влака София - Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:57 / 04.11.2022
1298
Изгасен е пожарът в бързия влак София - Варна, няма пострадали пътници. Инцидентът е станал към 19:40 часа вчера. Огънят е забелязан от превозните служители малко след гара Каспичан. Тръгнал е от искра в локомотива.

Днес се очаква на мястото на инцидента да бъде направен втори оглед.

"Горели са първи и втори вагон, били са обезопасени трети и четвърти. Пътниците са извозени с високопроходима техника от гара Каспичан до Варна с два автобуса", заяви в "Денят започва" комисар Иван Иванов. По думите му най-вероятно се касае за техническа грешка.

"Назначена е комисия, която ще разследва причините за инцидента. Съставът на влака е действал адекватно", допълни Димитър Димитров, директор "Пътнически превози" в БДЖ.

Пътници са помагали на други пътуващи във влаковата композиция да излязат от вагоните. Леко пострадал е единият машинист. Пътниците бяха евакуирани от влака и е бил подаден сигнал на тел. 112.

В пътническата композиция са пътували около 50 човека. Причините за инцидента се изясняват. Беше създадена организация за превозване на пътниците от засегнатия влак. На място бяха осигурени вода и храна.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).