Разследват контрабанда на злато във Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:06 / 11.12.2022
1217
Окръжна прокуратура – Варна наблюдава и ръководи досъдебно производство за контрабанда на злато.

Целта на разследването е да се установи произхода на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града. Стоката е иззета, за да бъде проверено наличието на всички държавни марки, изискуеми от специална наредба за ювелирни изделия от благороден метал с търговска цел.

Иззети са документи за произход, представени от собствениците на магазина. Според тях златните накити са придобити през годините 1995 г., 1996 г., 2002 г., 2007 г.

Предстои установяване на нейния произход, както и дали се касае наистина за благороден метал или имитация на такъв. Процесуалните действия, извършени при неотложност, са одобрени от съда с надлежния акт.

Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Разследването се реализира от служители на отдел "Североизточен“ на ГДБОП при МВР.

Средствата за масово осведомяване бяха запознати с данни от разследването на брифинг с участието на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Варна – Красимир Конов, наблюдаващия случая прокурор и говорител на структурата – Радослав Лазаров и началника на отдел "Североизточен“ на ГДБОП при МВР – комисар Деян Горанов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).