Разследващ журналист: Премахнат бе един изключително неудобен свидетел

Автор: ИА Фокус
Коментари (2)
10:24 / 26.05.2023
4383
Красимир Каменов-Къро е ликвидиран, за да не се превърне в потенциален свидетел пред прокуратурата и да разкрие истини и факти, които да доведат до преследване на определени личности по високите етажи на властта в България в момента. Премахнат бе един изключително неудобен свидетел, който би могъл да свидетелства не само пред българските, но и пред международните правоохранителни власти. Това каза разследващият журналист Асен Йорданов в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.  

По думите му фактът, че убийството му се случва точно в този момент, поражда много въпроси. "Свидетели сме на една безпрецедентна война между властите в България и сме пред прага на сериозни тектонични трусове, които имаме заявка, че ще се случат по отношение на разкрития, на прикривани престъпления, корупционни сделки, свързани с властта и организираната престъпност“, заяви журналистът.  

Той припомни, че Красимир Каменов-Къро е едно от знаковите лица на организираната престъпност по време на прехода в България и вероятно знае много неща, свързани с емблематични случаи, които вълнуват цялото общество. "Това е човек, който има много информация за връзките, влиянието и паричните потоци, които са се разменяли между организираната престъпност и лица, стоящи по висшите етажи на властта в България. Това е човек, който отнесе много тайни със себе си“, каза Асен Йорданов.  

Журналистът отбеляза, че Каменов не е бил убит сам, а заедно с най-тесния кръг на близки до него лица. "Това означава, че трябва да се заглуши изобщо възможността някаква информация по тази линия, по този канал да стигне до правораздавателните органи в България. Информацията, която имам аз по оперативни канали, е, че от известно време Каменов е давал заявки, че е готов да свидетелства по случая с убийството на полицая Иванов и да даде информация по чувствителни случаи“, разкри разследващият журналист.

Виж коментарите (2)

Още по темата (53):
11.03.2024 Девет месеца след разстрела на Къро: Издирват се тези двама души
04.07.2023 Убийците на Къро са взели нещо много важно от касата му
07.06.2023 Бенатова със собствена теза за убийството на Къро
04.06.2023 Има оперативни данни, че Петър Петров - Еврото е заминал за ОАЕ с детето
си?
03.06.2023 Емил Димитров: Къро може да е искал дял от частната митница на бившата си съпруга
31.05.2023 Убийците на Къро не са българи?
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).