Разрешиха задържането под стража на Волен Сидеров и Чуколов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:21 / 11.11.2015
2062
НС разреши задържането под стража на Десислав Чуколов и Волен Сидеров по искането на главния прокурор. За сваляне на имунитета на Волен Сидеров гласуваха 124 депутата, "против" бяха 19 и 15 гласуваха с "въздържал се".

По време на дебатите Емил Димитров от ПФ заяви, че е имало мнения, че едва ли не от това решение зависи какъв ще е имиджът на НС.

"Аз не съм съгласен с това. Пуснаха по партийната телевизия номерата на участниците в комисията. От къде на къде жените в тази комисия ще бъдат подложени на тормоз. Получил съм много смс-и, които са изключително срамни. Това ваше държание беше неприсъщо. Извършено е престъпление и ние даваме разрешението. Не сме били там и не знаем какво се е случило. Нека дадем съдебната система да реши да вземе решението безпристрастно. Призовавам да гласувате "за" предложението на главния прокурор", каза още Емил Димитров.

Явор Нотев от ПГ на АТАКА посочи, че вчера в 14.00 часа Чуколов и Сидеров са били на разположение на следовател към Софийска градска прокуратура. Така се сложи началото на разследване. Бяха връчени постановления за привличане като обвиняеми на двамата депутати.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Има задържан след автомелето с ранени край "Маказа"
Експерт: Инфлацията е най-малкият проблем за Еврозоната
Банка сменя картите на 1 милион клиенти
Транспортират в София момиченцето, простреляно от сина на Божанко...
Майка на абитуриентка: Обувките й струват около 2 хил. лева
Първи кадри от катастрофата с камиони на път за морето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).