Разкриха подробности за мелето на "Струма"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:17 / 06.02.2019
6494
Към настоящия момент е малко рано да се говори за първоначалните причини, които доведоха до катастрофата на автомагистрала "Струма“. Това каза говорителят на Националната следствена служба (НСлС) Мария Павлова, която във вторник е ръководела всички процесуално-следствени действия, свързани с изясняване причините довели до тежката катастрофа на автомагистрала "Струма“ край село Дамяница. 

По думите ѝ разследването по случая е започнато от вчерашна дата, като именно тогава е било възложено и на Националната следствена служба (НСлС) с постановление на заместник-главния прокурор Мария Шикова. "С оглед ефективното и своевременно провеждане на първоначалните действия от Националната следствена служба бе изпратен екип от 9 следователи, 2 мобилни центъра и експерти от София. Още в самия ден на катастрофата е извършен мащабен оглед на местопроизшествието с участието на 29 моторно превозни средства, между които леки и товарни автомобили, както и 2 автобуса. При огледа са иззети множество веществени доказателства, включително и 14 броя моторни превозни средства, които в момента се оглеждат“, каза още Павлова, цитирана от Фокус.

Тя добави, че предвид мащаба на местопроизшествието при огледа са използвани различни технически средства, в това число и дрон. "За вчерашния ден са разпитани 32 лица в качеството на свидетели, от които 11 граждани на Република Гърция, разпитани пред съдия. Към момента е назначена съдебно-техническа експертиза на 1 брой тахографска шайба и тахографска карта, която е възложена на областният отдел на "Автомобилна инспекция“ – София. Това се прави с оглед евентуалното установяване на скоростта на първите автомобили, които са предизвикали верижната катастрофа“, подчерта Павлова.


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
18.02.2019 Втора жертва на верижната катастрофа на АМ "Струма"
12.02.2019 Министър за жестоката катастрофа на "Струма": Инженерното съоръжение не е причина за инцидента
09.02.2019 Спешният екип за ужаса на АМ "Струма": Добре, че няма пострадали деца
07.02.2019 Разказ от първо лице за ужаса на "Струма": Чувах само спирачки, удари и
писъци
06.02.2019 Шестима от пострадалите на АМ "Струма" остават в болницата в Сандански
06.02.2019 Димитър - героят, който загина в жестокото меле на "Струма"
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).