Радев за управляващата коалиция: Те се готвят да похитят Конституцията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
18:41 / 01.09.2023
1793
"Управляващата коалиция не чува хората. Цените растат, скандалите се множат. Те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от самите принципи и норми на правене на европейска политика“, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, предаде рапортер на "Фокус".

Той е на посещение в Неделино, където ще открие 22-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие. Държавният глава е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

"Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков, важно е какво вършат бащата на Кирил ПетковАсен ВасилевБойко Борисов и Делян Пеевски. Все по-ясно е на всички, че държавата се управлява задкулисно. Точно заради това и управляващата коалиция не чува гласа на хоратa", добави Радев.

Той уточни, че признанието, че е имало среща с Алексей Петров, на която е обсъждана "сглобката“ е признание, че държавата се управлява задкулисно. А когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба и мафията е силна, подчерта Радев. 

По темата за оставката на главният секретар на МВР, той заяви, че уважава мотивите на Тодоров.

"Това е поредния достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тясно партийни, а и дори и лични цели. Виждаме това и с това, което става в момента с парите по Плана за устойчивост и развитие“, добави Радев. На въпрос, как гледа на новата номинация за главен секретар, Радев заяви, че трябва първо се запознае с кадровата справка и предложението на  правителството и тогава ще коментира.  

Той припомни, че по отношение на смяната на националния празник, на Шипка е заявил, че трети март е червената линия на народното търпение.

"Ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и ако се наложи с всенародно допитване“, каза още Румен Радев.

Виж коментарите (5)

Още по темата (694):
14.05.2024 Край на рекламата на хазарт по медиите
13.05.2024 49-ият парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев налага вето на Закона за хазарта?
06.05.2024 Почина Петя Ставрева
01.05.2024 Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хазарта
30.04.2024 Георги Лозанов каза защо промените в закона за хазарта стават сега
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).