Радев: Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:00 / 31.10.2022
954
Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите и могат да покорят и най-високите върхове на науката, спорта, в литературата, музиката, изкуството и да бъдат лидери в своята област. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към отличените младежи, постигнали златно и сребърно ниво в младежката програма "Международна награда на херцога на Единбург – България“.

На тържествената церемония държавният глава, който е патрон на престижната международна награда у нас, връчи почетни значки на отличените участници, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Програмата "Международна награда на херцога на Единбург“ насърчава младите хора сами да си поставят цели и да преодоляват предизвикателства, като по този начин развиват своите качества и умения. Днес е денят, в който аплодираме вашите усилия, вашето време и енергия, посветени да изпитате себе си и да преодолявате собствените си възможности, да ставате по-добри и като личности, но и да допринасяте за развитието на нашето общество“, обърна се към участниците в програмата Румен Радев.

Президентът изтъкна постиженията на младите хора в различни сфери и инициативи - спорт, изучаване на чужди езици, изкуство, доброволчество и открои приноса и на учителите, менторите и родителите за безрезервната и всеотдайна подкрепа, която оказват на участниците, за да се утвърждават като уверени и успешни личности.

Международната награда на херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностно развитие и постижения. В три нива – бронз, сребро и злато, млади хора на възраст от 14 до 24 г. си поставят стимулиращи цели и предизвикателства, чието постигане допринася за тяхното личностно развитие и активно участие в общността, в която живеят.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).