Пуснаха 24-годишният Начо от катастрофата с Ферарио Спасов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
17:09 / 12.11.2023
13470
С най-леката мярка за неотклонение пуснаха на свобода 26-годишния шофьор, който с бял спортен мерцедес в събота блъсна и уби край село Шереметя известния футболен треньор Ферарио Спасов, съобщи "Нова". Шофьорът, който е от Лясковец, е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. Тя ще бъде установена с експертизи.

Ферарио Спасов пътувал към Ловеч след двубоя от "В" група между "Локо" (Горна Оряховица) и "Левски" (Лом). Феро бе наставник на тима от крайдунавския град. Сигналът за катастрофата е получен в 16.40 ч., уточниха от полицията във Велико Търново. 

Автомобилът, който е управлявал Ферарио Спасов, буквално е бил изхвърлен в канавката от удара.

"Причинилият катастрофата е застигнал предно движещият се автомобил и се блъска в него. Скоростта е била силна и голяма и колкото по-бързо се движи автомобил – толкова по-големи са последствията.", каза Мария Ботева, главен инспектор в отдел "Пътна полиция" при МВР

Футболният специалист почива на място. В бялата кола с пловдивска регистрация, леко са ранени младият шофьор и пътувалата с него жена.

От МВР задържаха за 24 часа шофьора, причинил катастрофата. Тестовете за алкохол и наркотици са отрицателни. NOVA научи, че той ще бъде пуснат на свобода с най-леката мярка - "подписка". В интернет е публикувал клипове, на които шофира с над 260 км/ч., наскоро е заснет да отнася уличен стълб в Лясковец.

"Окръжна прокуратура Велико Търново ръководи това разследване. Очаква се да бъде повдигнато обвинение на младия водач", каза Ботева. За футболната общественост загубата на 61-годишния футболен деятел е огромна.

"Това е човек, който винаги е бил пример за нас – треньорите. Голям специалист, шампион. Това е човек, който си отиде прекалено рано", каза Лъчезар Русев.

Ферарио Спасов е един от най-обичаните и уважаваните треньори в Монтанско. Няколко пъти е бил начено на отбора в Монтана. Под негово ръководство тимът печели първенството във втория ешелон и промоция в" А" група.

Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20 години той води различни отбори в топ дивизията на страната. Най-големите му успехи идват като треньор на "Литекс" (Ловеч). С тях той печели шампионската титла през 99-та година. През 2001-ва вдига и втория голям трофей в родния футбол - Купата на България.

Феновете на футбола наричаха треньора Феро. Самият той обясняваше, че необичайното му име е идея на баща му, който бил фен на италиански футболист и кръстил сина си на него. Въпреки че е от Дупница, Ферарио Спасов беше тясно свързан с Ловеч.

Виж коментарите (7)

Още по темата (21):
20.02.2024 Ферарио Спасов щеше да навърши 62 години днес
15.01.2024 След смъртта на Ферарио Спасов Начо продава луксозния си палат
16.11.2023 Начо Пантелеев изнесе нови подробности за тежката катастрофа
14.11.2023 Кой е Начо Пантелеев?
14.11.2023 Прокуратурата за катастрофата с Ферарио Спасов: Мярката на обвиняемия не може да бъде променена
14.11.2023 Погребват Ферарио Спасов в тесен семеен кръг
Още новини от Национални новини:
Неприятно за пациентите: Плащането на зъбни протези от Здравната ...
Изнудват бивш министър с порно
Нова мода завладя пазара на имотите
42-годишен баща се бори с коварно заболяване, има нужда от нашата...
В сезона на ухапванията, такса "вадене на кърлеж" ядоса майка
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).