Първанов подкрепи вероученичето в школата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:19 / 25.09.2010
2080
Президентът Георги Първанов съобщи, че ще представи в близките дни позицията си за искането на Българската православна църква за преподаване на религия в училищата. Това ще стане на среща с Патриарх Максим, след като се запознае с внесената вчера петиция.

С уговорката, че не я е чел, президентът коментира, че си струва да бъдат чути аргументите на привържениците на идеята в училищата да се изучават и различните религии.

"Преди всичко, от гледна точка на това, че ние в момента се намираме в една много тежка криза, криза не толкова и не само икономическа, колкото криза духовна, ценностна и аз мисля, че и религията би могла да подпомогне усилията на държавата, на обществото, от излизането от една такава кризисна ситуация. Разбира се, конкретните параметри, обеми, би трябвало да коментират специалистите", каза президентът.

Източник: bTV


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
Журналист: Путин готви военна офанзива през лятото
Експерт: Живеенето под наем е добра опция, ако човек не разполага...
България е на второ място в Европа по брой и дебит на минерални и...
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).