Проучване: Българите предпочитат страната си за своята отпуска

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
16:43 / 20.03.2013
2500
Миналогодишната почивка на повечето българи е протекла в страната, показва изследване на Евробарометър. По този показател сме на трето място в ЕС - 79% от почивките с продължителност над 4 нощувки са в собствената ни страна. Преди нас са само гърците и италианците.

73% от анкетираните българи казват, че не могат да си позволят почивка в чужбина заради финансови ограничения. Основната причина за ваканцията при европейските туристи е събирането на тен и плажуването, като 40% я посочват за водеща. Испания е предпочитаната задгранична дестинация за европейските туристи. На второ място е Франция.

Проучването показва, че българският турист слабо се интересува от културните и религиозните забележителности и не обича да спортува по време на почивка. Само 9% от нашенците сочат културния туризъм като мотив за своята почивка, което е рекорд по незаинтересованост в ЕС. Само 1% от туристите си купуват и пътеводител за местата, които посещават.

Според проучването препоръките от приятели и роднини са водещи за избора на европееца на място за лятна почивка. 56% от анкетираните са направили избора си по този критерий.


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България
Почина майката на Веселин Маринов, отмени концерти
Радев: Законът за движение по пътищата е написан с кръв


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).